Facebook image
Kalocsai Zsolt

Indul a 2017/18. évi European Business Awards verseny

A legjelentősebb európai üzleti versenynek számító European Business Awards immár 11. alkalommal indul el, hogy a pályázó cégek közül a neves szakmai zsűri kiválaszthassa azon társaságokat, amelyek működése példaértékű. A megújuló verseny során minden országban kategóriánként kerül majd kiválasztásra egy-egy vállalat, amely a nemzeti bajnoki címet megszerezve bizonyíthatja sikerességét. A legjobbak pedig ringbe szállnak az összeurópai megmérettetésben is.

Tovább
Kalocsai Zsolt
RSM Hungary

Győrújbaráti cég lett az EBA magyar közönségdíjasa

Az EBA verseny magyar nemzeti bajnokai közül a győrújbaráti Julius-Globe Kft. nyerte el a hazai közönségdíjat a European Business Awards tavaszi fordulójában. Az RSM hálózat által támogatott EBA 2016/17-es versenyében több százezer szavazat érkezett be az elmúlt két hónapban, Magyarországon a legtöbb voksot begyűjtő cég a fémipari területen működő családi vállalkozás lett. A társaság az európai közönségdíjért is versenyben maradt a szavazás április végi lezárásáig.

Tovább
Kalocsai Zsolt

RSM: Jelentős globális növekedés 2016-ban

A 120 országban jelen lévő globális RSM könyvvizsgálói, adó- és pénzügyi tanácsadói hálózat 2016-ban erőteljesen növekedett, díjbevételei 7,6 százalékkal emelkedtek. Az RSM határokon átnyúló szolgáltatásokból származó bevétele 20 százalékkal növekedett a nemzetközi tevékenységet folytató középvállalkozások körében megnövekedett aktivitásnak köszönhetően.

Tovább
Kalocsai Zsolt

Brexit felmérés: az európai vállalkozások számára az egységes EU piac a tét

Az európai vállalkozások több mint fele komoly veszélyként értékeli a Brexitet az európai üzleti szféra szempontjából – derült ki az RSM felméréséből. A European Business Awards (EBA) üzleti versenyen részt vevő vállalkozások reakciója alapján a cégek több mint 40 százaléka úgy gondolja, hogy az Egyesült Királyság befektetési célpontként leértékelődik, kevésbé lesz vonzó az EU-ból való kilépést követően.

Tovább
RSM Hungary

Európa tíz legjobb munkaadója között egy magyar cég az EBA-n

Budapest, 2017. február 7. Európa 10 legjobb vállalkozása közé került a magyar EPAM Systems a European Business Awards „Az Év Munkaadója” díjának idei rangsorában. Az RSM által támogatott EBA 2016/17-es versenyén Európa-szerte több mint 30 ezer vállalkozás mérette meg magát, közülük választotta ki 11 kategóriában a 10-10 legjobbat a szakmai zsűri, Ruban D’Honour elismeréssel honorálva teljesítményüket.

Tovább
RSM Hungary

European Business Awards: Magyar vállalkozásokat segíthet szavazatával

Elindult a verseny a szavazatokért a European Business Awards új fordulójában. Az előző fordulóban Nemzeti Bajnoknak választott magyar cégek közül hét várja a voksokat. A Nemzeti Bajnokok Közönségdíját a legtöbb szavazatot gyűjtő vállalkozás fogja elnyerni, a közönségszavazás mellett pedig a szakmai zsűri a tizenegy versenykategória tíz legjobb társaságáról, a TOP 110 európai cégről dönt a következő hetekben.

Tovább
Falcsik István

Jelentős változások a jövedéki és energia termékekkel foglalkozó cégeknél

2017 januárjától a jövedéki adóról szóló törvény (Jöt.) szabályozza majd az energiatermékek adózását is. A több ezer céget érintő változás értelmében erre a területre is a jövedéki szankciórendszer szigorúbb és magasabb bírságolási értékhatárú tételei lesznek hatályosak. Emellett a jövedéki termékek esetében bevezetésre kerül az adókockázaton alapuló biztosítékrendszer, vagyis a gazdálkodónak a tevékenységével összefüggő adókockázatnak megfelelő összegű biztosítékkal kell rendelkeznie, amelyhez a jövedéki hatóság egy esetleges jogsértés esetén azonnal és szabadon hozzáférhet – emelte ki a főbb változásokat Falcsik István, az RSM Hungary szakértője.

Tovább
RSM Hungary

Ismert vám- és jövedéki szakemberrel bővíti adótanácsadási üzletágát az RSM Hungary

Szeptembertől Dr. Falcsik István vezetésével vám-, jövedéki és termékdíj tanácsadással bővíti adótanácsadási üzletágát az RSM Hungary. Falcsik István üzletágvezetőként csatlakozott az RSM Hungary csapatához. Ezzel a társaság adótanácsadási szolgáltatása teljes körűvé vált, felöleli a vállalati szféra számára legfontosabb adóterületek teljes spektrumát.

Tovább
Kalocsai Zsolt

European Business Awards: 12 magyar cég Európa legjobbjai között

Európa legjobbjai közt versenyezhet az a 12 magyar vállalat, amelyet az idén 10. alkalommal meghirdetett European Businness Awards (EBA) díj első fordulójában a neves szakmai zsűri Nemzeti Bajnoknak választott. 34 európai országból több mint 33 000 vállalkozás szállt versenybe idén. A mezőnyben több tucat magyar vállalat indult el, amelyek közül a legjobbak közé kerülő Nemzeti Bajnokok a második fordulóban, 11 kategóriában európai legjobbjaival versenyeznek.

Tovább

Sajtókapcsolat

Morvay Szilvia

Morvay Szilvia

Üzletfejlesztési és marketing igazgató

Telefon