Facebook image
Mentés
Kalocsai Zsolt, RSM Hungary, elnök-vezésigazgató
Kalocsai Zsolt

RSM: Jelentős globális növekedés 2016-ban

A 120 országban jelen lévő globális RSM könyvvizsgálói, adó- és pénzügyi tanácsadói hálózat 2016-ban erőteljesen növekedett, díjbevételei 7,6 százalékkal emelkedtek. Az RSM határokon átnyúló szolgáltatásokból származó bevétele 20 százalékkal növekedett a nemzetközi tevékenységet folytató középvállalkozások körében megnövekedett aktivitásnak köszönhetően.

A könyvvizsgálat, adó és tanácsadás területén vezető szerepet betöltő RSM hálózat globális díjbevétele 7,6 százalékos növekedés mellett 4,87 milliárd dollárra emelkedett 2016-ban. A 2015 októbere óta világszerte egységes brandként megjelenő, közel 800 irodát számláló RSM hálózat tagjainak díjbevételei minden fő régióban emelkedtek. 

Az RSM jelentőset lépett előre a helyi, regionális és globális középvállalkozások piacán. A konzisztens márka jelentős növekedéshez segítette a hálózat tagjait, ezt mutatja a nemzetközi együttműködésekből származó díjbevételek 20 százalékos emelkedése.  Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy az RSM a világgazdasági bizonytalanságok és pénzügyi kilátások ellenére is magabiztosan növekedett 2016-ban.

„Európán belül és Magyarországon is egyre többször tapasztaljuk, hogy ügyfeleink nemzetközi, több ország piacát átfogó szolgáltatást igényelnek. A globális hálózat erőforrásainak és a közös tudásbázisnak köszönhetően ügyfeleink mára a világon szinte bárhol támaszkodhatnak az RSM partnereinek szakértelmére.”

Az RSM világszerte 8,1 százalékos díjbevétel-növekedést ért el a tanácsadás területén, míg az adózással kapcsolatos szolgáltatások 7,5 százalékkal bővültek. Az RSM munkatársainak száma is lendületesen nőtt 2016-ban; a dolgozói létszám több mint 41 ezer főre emelkedett, a partnerek száma 5 százalékkal, míg a szakértőké 10 százalékkal gyarapodott.


    Kapcsolódó bejegyzéseink