Szakértőink

Dr. Varga Erzsébet szenior adótanácsadó RSM Hungary

Dr. Varga Erzsébet

Szenior adótanácsadó
Nemzetközi adózás, adótervezés

Dr. Varga Erzsébet több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi adótervezés és az adótanácsadás terén. Pályafutását az egyik legnagyobb olasz ügyvédi irodában kezdte, majd elismert nemzetközi ügyvédi irodákban és adótanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatot külföldön és belföldön. Számos iparágban tevékenykedő ügyfelek, így bankok, pénzügyi szolgáltatók, médiaipari, gyógyszeripari és gyártó cégek részére látott el jogi tanácsadási és adótanácsadási feladatokat.
Főbb szakterületei a nemzetközi adótervezés, az uniós adójog, a közvetettadó-tanácsadás és az adóképviselet.

A tanácsadás mellett Erzsébet egyetemi oktatóként állandó jelleggel vesz részt az egyetemi oktatásban. Elsősorban az adózás és a pénzügyi jog témában tart előadásokat.

Magyarul, angolul és olaszul beszél.

Telefon

Dr. Varga Erzsébet témái

Indul az agresszív adótervezési struktúrák bejelentésének kötelezettsége, a DAC6 szabályozás

2021. január 1-től a gyakorlatban is indul az agresszív adótervezési struktúrák bejelentésének kötelezettsége. Ennek keretében nemcsak a kidolgozásban közreműködő adótanácsadóknak, ügyvédeknek, könyvelőknek lehet teendője, hanem többek között a külföldi vállalatok magyarországi leányvállalatainak, magyar cégcsoportoknak is fel kell készülnie a jelentésre, ha nem akarnak súlyos szankciókkal, vagy fokozott adóellenőrzésekkel szembesülni.

Tovább