Facebook image
Mentés
Kalocsai Zsolt, RSM Hungary, elnök-vezésigazgató
Kalocsai Zsolt

Magyar jelölt Európa tíz legjobb cége között

Európa 10 legjobb vállalkozása közé sorolták a Lipóti Pékséget és vezetőjét, Tóth Pétert az European Business Awards 'Év vállalkozója' díjának rangsorában. A kiemelkedő és innovatív vállalati teljesítményt elismerni hivatott díjak elnyeréséért több mint 1350 európai vállalkozás mérette meg magát.

Az European Business Awards (EBA) a kiemelkedő vállalati és egyéni teljesítményt kívánja elismerni Európa-szerte. Az RSM International hálózat - amelynek az RSM DTM Hungary is tagja – 2011-ben állt e program mellé az EBA keretein belül „Az Év Vállalkozója” díj támogatásával, amely a vállalkozó kifejezés pozitív töltetét elismerve, olyan ember, csapat, közösség, szervezet teljesítményét díjazza, aki valami újat tud alkotni, innovációra képes.

2011-ben az RSM DTM Hungary is részt vett a legjobb, leginkább elismerésre méltó teljesítményű hazai vállalkozások és vezetőik felkutatásában. A válogatás első köre pedig magyar sikert hozott, hiszen az Év Vállalkozója kategóriában a szakmai zsűri a legjobb tíz európai vállalkozó közé sorolta Tóth Pétert, a Lipóti Pékség vezetőjét. „Mindig pozitív meglepetést okoz, ha egy vállalkozás egy szinte telítettnek mondható piaci szegmensben tud kimagasló eredményt felmutatni, új szemléletmóddal, vagy egy új értékesítési megoldással. Nagyon nagy eredmény, hogy az európai mezőnyben egy magyar társaság ilyen kimagasló értékelést kapott” – összegezte Kalocsai Zsolt az RSM DTM Hungary Zrt. vezérigazgatója.

A Lipóti Pékség sikere több pillére épült. „Egy klasszikus termék piacán fontos volt a széles választék és kimagasló minőség elérése, mi a kézi technológiára és a hagyományos alapanyagokra alapoztunk, és a megszokott apró termékek helyett hagyományos, nagyméretű pékárukkal jelentünk meg a magyar piacon. Terjeszkedésünk meghatározó lépése volt az önálló mintaboltok megnyitása, és később a franchise rendszerben működő bolthálózat kialakítása is”- emelte ki Tóth Péter, a Lipóti Pékség ügyvezetője. A cég pékárui ma már országszerte több mint 150 üzletben kaphatók, a társaság árbevétele 2010-ben meghaladta a 3 milliárd forintot.

A több mint 1350 pályázó vállalkozás közül került kiválasztásra minden kategóriában a 10 legjobb cég, amelynek tagjai közül a szakmai zsűri választhatja majd ki a győztes társaságot, 2011 novemberében.


Háttér-információ

Lipóti Pékség

A Lipóti Pékséget Tóth József Péter alapította 1992-ben. A kezdetekkor a pékség Szigetközbeli kis boltokat látott el kiváló minőségű, magyar alapanyagokból készülő kenyérrel és pékáruval, majd a kapacitásokat növelve 2004-ben döntött úgy, hogy saját mintabolthálózatot hoz létre. A családi vállalkozás 2010-ben már 105 mintaboltot működtetett Magyarországon, ebből 50 üzletet a fővárosban. A Lipóti Pékség jelen van Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Nagymegyeren, és Rév-Komáromban is, a mintaboltok száma folyamatosan bővül. A társaság 2010-ben alvállalkozóival együtt 750 embernek biztosított munkát, árbevétele elérte a 3 milliárd Ft-ot. Jelenleg a cég az egész ország területén 170 mintaboltot üzemeltet, naponta több mint 80 000 embert szolgál ki.

RSM DTM Hungary Zrt.

Az RSM DTM Hungary Zrt. az egyik legdinamikusabban fejlődő, független, magyar tanácsadó társaság, az egyik legnagyobb nemzetközi tanácsadói szolgáltató, az RSM International hálózatának független partnere, mely a világ 80 országában van jelen.  

Az RSM DTM Hungary Zrt. tevékenysége a nemzetközi sztenderdeknek megfelelően lefedi a pénzügyi tanácsadási szolgáltatások teljes spektrumát, átfogva az adótanácsadás, könyvvezetés, könyvvizsgálat, pénzügyi tervezés és képviselet, valamint a HR tanácsadás területét. A társaság a nemzetközi számviteli és adózási szabályok területén kialakított tudásának eredményeképpen egyaránt stabil tanácsadói hátteret biztosít a magyar és a külföldi tulajdonban lévő vállalkozások részére.

EBA 2011, ’Év Vállalkozója’ kategóriában, a legjobb tíz vállalkozás:

Lipóti Pékség [Tóth Péter] – Magyarország

Ficosota Syntez [Mr Krasen Kyurkchiev] - Bulgária

Realex Payments [Mr Colm Lyon] - Írország

Zorlu Holding [Mr Ahmet Zorlu] - Törökország

Maesa Group [Mr Julien Saada & Mr Gregory Mager] - Franciaország

Eurocash [Mr Luis Amaral] - Lengyelország

Macedonian Thrace Brewery S.A. [Mr Demetri Politopoulos] - Görögország

CH&Co Catering Ltd [Mrs Robyn Jones, OBE and Mr Tim Jones] – Egyesült Királyság

BRN SLEEP PRODUCTS [Ms Berna Ilter] - Törökország

Youtholding [Mr Emrah Kaya] – Törökország


    Kapcsolódó bejegyzéseink