Facebook image
Szektoraink

HR tanácsadás és szolgáltatások

A hosszú évek során számos humán erőforrás menedzsmenttel kapcsolatos kihívással szembesültünk. HR tanácsadó szolgáltatásunkkal az RSM Global hálózat tagjaként megszerzett tudásunkat és tapasztalatainkat szeretnénk partnereinkkel megosztani.

Integrált emberi erőforrás menedzsment szolgáltatások az RSM-től

A vezetők - és rajtuk keresztül a munkavállalók - támogatása az egyik legfontosabb célunk. Személyes dilemmáikra válaszolva működőképes HR megoldásokat biztosítunk számukra.

Emberi erőforrás menedzsment tanácsadásunk keretében adott javaslatainkat az a meggyőződés táplálja, hogy nincs mindenütt egyformán alkalmazható HR megoldás.

Minden eset egy egyedi feladat, amely személyre szabott megközelítést igényel – ez a meggyőződésünk és ezek megoldása a szenvedélyünk.

Fő szolgáltatásaink HR tanácsadás területén:

 • HR adminisztráció - jogi megfelelőség és hatékonyság
 • Vezetői tanácsadás és coaching
 • HR outsourcing
 • Ideiglenes és interim megoldások
 • Tehetséggondozás
 • Bér és juttatási rendszer optimalizálás
 • Teljesítménymenedzsment
 • Képzési és fejlesztési programok
 • Mentális egészség megőrző programok

Ajánlatkérés - HR tanácsadás

HR adminisztrátor szolgáltatás

Átfogó HR-adminisztrációs szolgáltatásaink fő célja, hogy csökkentsük ügyfeleink adminisztratív terheit, így jobban tudjanak a stratégiai prioritásokra összpontosítani. Biztosítjuk a teljes jogi megfelelőséget minden humán erőforrással kapcsolatos dokumentumban, szerződésben, tanúsítványban. Emellett segítséget nyújtunk a HR szabályzatok és munkautasítások létrehozásában, hogy biztosítsuk mind az Mt. megfelelőséget, mind a jogi helytállóságot. Proaktívan alkalmazkodunk a munkajogi változásokhoz is, így biztosítva, hogy ügyfeleink HR dokumentumai és munkaügyi tájékoztatói mindig naprakészek legyenek.

Átfogó HR-adminisztrációs feladatok:

 • folyamatoptimalizálás,
 • automatizálás, digitalizálás,
 • munkaszerződések, szabályzatok, tanúsítványok jogi megfelelőség biztosítása,
 • HR- és munkaügyi dokumentumok létrehozása

Vezetői támogatás - coaching és tanácsadás menedzsereknek

Feladatunknak tekintjük, hogy az első vonalbeli menedzserek és üzleti vezetők mellett álljunk mindennapjaikban, személyes elkötelezettséggel a sikerességük mellett. Fő fókuszunk a vezetői készségek komplex fejlesztése, hatékonyságuk növelése. Tudjuk, hogy a vezetés gyakran magányos út, célunk, hogy megbízható tanácsadóként támogassuk a cégvezetés, HR és gazdasági vezetők munkavállalókhoz kapcsoló kihívásait, útmutatást nyújtsunk, és finomítsuk a vezetői képességeket.

Humán erőforrás tanácsadó szolgáltatásainkat egyedülálló módon úgy alakítottuk ki, hogy segítsünk eligazodni a vezető szereppel járó összetett helyzetekben, elősegítve mind a személyes, mind a szakmai fejlődést. 

Little virtual people get together for HR Consulting.

HR outsourcing - komplex humán erőforrás feladatok ellátása

Ha partnereink a legeredményesebb HR megoldásokat, hatékony, jól szabályozott HR folyamatokat szeretnének megvalósítani anélkül, hogy erre szakosodott házon belüli csapat állna rendelkezésükre, a kiszervezés lehet a megfelelő stratégia. Mérhető fejlődést nyújtunk azáltal, hogy auditáljuk a vállalatnál található HR feladatok végrehajtását, majd olyan személyre szabott kiszervezési megoldást kínálunk, amely tökéletesen megfelel partnerünk igényeinek. A kiszervezés érintheti a teljes HR tevékenységet, vagy adott HR folyamatokat, amire erőforrás hiányában partnereinknek nincs kapacitása.

A jogszabályoknak megfelelő HR adminisztrátor feladatok kezelésétől a komplex humánerőforrás menedzsment és automatizált szakmai szolgáltatások nyújtásáig ellátunk HR feladatokat.

Támogatásunkkal biztosítjuk, hogy az Ön emberi erőforrásainak kezelése valóban hozzáértő kezekben legyen. 

Segítségre van szüksége HR Outsourcing során?

Interim megoldások - ideiglenes támogatás azonnal

Ha partnereinknek ideiglenes HR támogatásra lenne szükségük - akár szülési szabadság vagy hosszabb betegség miatt, a megfelelő megoldást biztosítjuk számukra. Segítségünkkel a mindennapi működés zökkenőmentesen folyhat, és lehetőség nyílik többek közt a HR feladatok elemzésére, és a folyamatok fejlesztésére. Amennyiben új HR stratégiát vagy HR megoldásokat kíván bevezetni, támogatást és képzést tudunk nyújtani kollégáinak a zökkenőmentes átmenet biztosítása érdekében.

Tehetségmenedzsment - tartsa meg legjobb szakembereit!

Partereink rendelkeznek olyan értékes szakemberekkel, akiket szeretnének megtartani – ez az emberi erőforrás menedzsment egyik alapvető feladata. Egy jól strukturált HR program motiválhatja, inspirálhatja, fejlesztheti és megtarthatja őket, mi készek vagyunk ebben közvetlen segítséget nyújtani. Támogatásunk segít a tehetségek azonosításában, útmutatást ad a fejlődésükhöz és erősíti elkötelezettségüket.

Folyamatos visszajelzést adunk a munkavállalók fejlődéséről, így proaktív módon a potenciális kockázatok kezelhetőkké, megelőzhetőkké válhatnak.

Segítünk a jövő vezetőire vonatkozó tehetségbázis létrehozásában, és ezzel kapcsolatban igény esetén átlátható utódlási tervet is tudunk biztosítani.

Bér és juttatási rendszer menedzsment

Ha ügyfelünk szeretné felmérni versenyképességét a munkaerőpiacon, értékes összehasonlító elemzéseket tudunk nyújtani, amelyek segíthetnek a versenyképes bér- és ösztönzőcsomagok kialakításában.  Átfogó és naprakész képet kaphat arról, hogyan viszonyul a vállalati juttatási rendszer struktúrája és hatékonysága az aktuális magyarországi munkaerőpiachoz. Ez a betekintés lehetővé teszi a sebezhető HR területek azonosítását, és segít meghatározni, hogy mely alkalmazotti csoportokat fenyegeti az elvesztés veszélye. 

Partnerünk ezen információk birtokában személyre szabottabb és hatékonyabb bér- és ösztönző megoldásokat valósíthat meg, ami nagyobb munkatárs megtartási volument eredményez.

Szakértőink segítenek a hatásos juttatási rendszer kialakításában!

Teljesítménymenedzsment - valóban hasznos teljesítmény értékelés mindenkinek

A teljesítménymenedzsment gyakran elmarad az elvárásoktól és mind a vezetők, mind a kollégák úgy tekintik, mint egy ráfordítási többletet igénylő, haszontalan erőfeszítést. Átlátható és hatékony megoldásaink célja az, hogy megváltoztassa ezt a felfogást. Konszenzuson és párbeszéden alapuló teljesítménymenedzsment-rendszert kínálunk partnereink szervezete számára, biztosítva, hogy mindenki tisztában legyen a szerepével és felelősségi körével, valamint azzal, hogy hogyan és mivel járul hozzá a vállalat sikeréhez.

Képzési és fejlesztési programok

HR tanácsadó és konzultációs részlegünk személyre szabott képzési és fejlesztési megoldások nyújtására szakosodott, amelyek a szervezeti teljesítmény különböző aspektusainak javítására szolgálnak. Ezek a megoldások magukban foglalják az olyan alapvető programokat, mint:

 • problémamegoldás, 
 • kommunikációs készségek, 
 • stresszkezelés, 
 • befolyásolási készségek és 
 • komplex fejlesztési programokat vezetők és tehetségek számára.

Ezek a képzési megoldások képessé teszik a szervezeteket a munkaerő fejlesztésére, a munkavállalók elkötelezettségének javítására.

Mentális egészség megőrző program

Kiemelten kezeljük ügyfeleink alkalmazottainak mentális egészségét és jólétét. Tapasztalt pszichológusokkal együttműködve átfogó mentális egészségügyi támogatást nyújtunk. Tanácsadást, stresszkezelést és érzelmi jóléti programokat kínálunk. Szakértőink segítségével támogató és pszichológiailag egészséges munkahelyet hozunk létre, elősegítve a rugalmasságot és termelékenységet.

HR Consulting helps to connect little virtual people in a network.

Miért érdemes igénybe venni humán erőforrás menedzsment szolgáltatásunkat?

Átfogó HR-megoldásaink stratégiai előnyt nyújtanak az adminisztrációtól a tanácsadásig, zökkenőmentes és személyre szabott élményt nyújtva az Ön vállalkozása számára. Humán erőforrás menedzsment szakértőkből álló csapatunk az RSM Global nemzetközi hálózat tagjaként több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a komplex HR feladatok ellátásában.

Ajánlatkérés - HR tanácsadás

Gyakran Ismételt kérdések - HR Tanácsadás

Szakértők mellett szeretnénk tudást is nyújtani azoknak az érdeklődőknek is akik nem szakmabeliek - de szeretnének többet megtudni a humán erőforrás menedzsmentről, vagy érdeklődnek a HR tanácsadói munka iránt. 

Mi a HR?

A HR a Human Resources (humán erőforrás) rövidítése. Üzleti kontextusban a humánerőforrás-menedzsment azokra a tevékenységekre és folyamatokra utal, amelyek a munkavállalók irányításáért felelősek, beleértve az adminisztrációt, a képzést, a munkavállalói kapcsolatokat, a teljesítménymenedzsmentet, a juttatások kezelését és a munkaerővel kapcsolatos egyéb tevékenységeket. A HR-folyamatok elsődleges célja, hogy optimalizálja a munkavállalók hozzájárulását a szervezet sikeréhez a pozitív munkakörnyezet megteremtésével és fenntartásával, a munkavállalók fejlődésének elősegítésével, valamint a foglalkoztatási törvényeknek és szabályozásoknak való megfelelés biztosításával. A HR-szakemberek döntő szerepet játszanak a szervezet általános stratégiai célkitűzéseinek támogatásában és a humán tőke hatékony kezelésében.

Milyen a jó HR-es?

Egy jó HR (humánerőforrás) szakember olyan készségek, tulajdonságok és jellemzők kombinációjával rendelkezik, amelyek lehetővé teszik számára, hogy hatékonyan irányítsa és támogassa a szervezet munkaerő-állományát. Íme a jó HR-szakember néhány kulcsfontosságú jellemzője: 

 • Kommunikációs készségek: Az erős írásbeli és szóbeli kommunikációs készségek elengedhetetlenek az alkalmazottakkal, a vezetéssel és a külső érdekeltekkel való hatékony interakcióhoz.
 • Empátia, konfliktus kezelés: A munkavállalók aggodalmainak és igényeinek megértése és átérzése, a pozitív kapcsolatok és a támogató munkahelyi kultúra elősegítése. A munkahelyi konfliktusok és viták ügyes kezelése, a harmonikus és produktív munkakörnyezet elősegítése.
 • Etikus magatartás: A magas etikai normák betartása és a bizalmas kezelés az érzékeny munkavállalói információk és szervezeti ügyek kezelése során.
 • Problémamegoldás: A munkahelyi problémák, konfliktusok és kihívások proaktív és megoldásorientált azonosítása és kezelése. 
 • Stratégiai gondolkodás: A HR-gyakorlatok összehangolása az általános üzleti célokkal és a szervezeti stratégiához való hozzájárulás a tágabb üzleti kontextus megértésével.
 • Hitelesség és megbízhatóság: A bizalom kiépítése és fenntartása az alkalmazottak és a vezetőség körében következetesség, integritás és megbízhatóság révén.
 • Folyamatos tanulás: Az iparági trendek, a munkaügyi törvények változásai és az új HR-gyakorlatok naprakészen tartása, hogy innovatív és hatékony megoldásokat nyújtson a szervezet számára.
 • Csapatjátékos: Együttműködés a kollégákkal az osztályok között, mivel a HR gyakran magában foglalja a különböző csapatokkal való együttműködést a közös célok elérése érdekében.
 • Analitikus gondolkodás: Analitikus készségek alkalmazása a HR-mérőszámok és adatok értelmezéséhez, a megalapozott döntéshozatal elősegítése.

Ezek a jellemzők együttesen hozzájárulnak a HR-szakemberek hatékonyságához az emberi tőke kezelésében és a szervezet általános sikerének támogatásában.

Miért fontos a kiemelkedő minőségű HR menedzsment?

A HR minősége alapvető fontosságú, mivel befolyásolja a tehetséggondozás, a stratégiai igazodás, a munkavállalói elégedettség, a jogi megfelelés és az általános szervezeti siker kritikus szempontjait. A magas színvonalú HR-funkció fokozza a szervezet versenyképességét és ellenálló képességét a folyamatosan változó üzleti környezetben.

Miért stratégiai fontosságú a HR?

HR stratégiailag fontos, mert közvetlenül befolyásolja a szervezet azon képességét, hogy vonzza, fejlessze és megtartsa a tehetségeket, igazodjon az üzleti célokhoz, valamint pozitív és magas teljesítményű munkahelyi kultúrát hozzon létre. A jól irányított HR funkció hozzájárul a szervezet általános versenyképességéhez és sikeréhez a dinamikus és fejlődő üzleti környezetben.

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Pentz Edina

Bérszámfejtési üzletágvezető

Bohács Bernadette

HR Üzletágvezető

Telefon
Kérjen ajánlatot online!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat