Facebook image
Szektoraink

Adózói képviselet adóellenőrzés során

Az önadózás rendszeréből következik, hogy az adóhatóság utólagosan, adóellenőrzések keretében vizsgálja meg, hogy a kiválasztott adózók a jogszabályi előírásoknak megfelelően teljesítették-e adókötelezettségeiket. Ma már minden cégvezető, cégtulajdonos és magánszemély számára érzékelhető, hogy az állami- és önkormányzati adóhatóságok egyre hatékonyabb módszerekkel készülnek fel az adóellenőrzések megkezdésére. Az eljárási törvények bizonyítási és jogorvoslati szabályainak szigorodása pedig még szorosabb együttműködést tesznek szükségessé az adózók és az adótanácsadók között az ellenőrzési stratégia meghatározása érdekében.

Miért válassza Képviselet adóellenőrzés során szolgáltatásunkat?
Adóellenőrzésekhez kapcsolódó képviseleti szolgáltatásunk keretében jogkövetési vizsgálatokhoz és adóellenőrzésekhez nyújtunk szakértői segítséget, legyen szó akár a NAV, akár valamely önkormányzat által lefolytatott adóvizsgálatról.

Adószakértőink és adótanácsadóink jelentős szakmai tapasztalattal bírnak az adóigazgatási eljárásokat illetően, többségük revizori és hatósági ügyintézői múlttal rendelkezik. Alaposan ismerik a hazai és nemzetközi adózási jogszabályi környezetet, valamint a vonatkozó bírósági joggyakorlatot. Kollégáink az elmúlt években rendszeresen képviselték sikeresen ügyfeleinket adóellenőrzések, illetve azt követő bírósági eljárások során. Munkatársaink ismerik az ellenőrzések részletes rendjét, menetét és azokat a sarokpontokat, amelyekre az adóhatósággal való kommunikáció során érdemes hangsúlyt fektetni.

Tevékenységünk ellátásnál mindenkori célunk, hogy érdemi támogatást nyújtsunk ügyfeleinknek, amely hozzájárul ahhoz, hogy megbízónk álláspontját, adózási érdekeit hatékonyan és sikeresen tudja érvényesíteni.

Igény esetén az adóképviselet ellátása során a megbízóink helyett önállóan visszük végig ügyfeleink hatósági ellenőrzéseit, mindig megfelelő és azonnali tájékoztatást nyújtva az eljárás aktuális kérdéseiről.

Az adóhatósági vizsgálatok folyamata alatt végig szorosan együttműködünk ügyfeleinkkel. Álláspontunk szerint az ügyfelek és a szakértői csapat együttes tudása, együttműködése biztosíthatja azt, hogy az ellenőrzés az ügyfeleink szempontjából a lehető legkedvezőbben záruljon.

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Fajcsák Gábor

Partner, Adóüzletág-vezető

dr. Bulátkó Ottó

Menedzser, Adóüzletág

Telefon
Kérjen ajánlatot online!
  Teljes körű tájékoztatás

  Adócsoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális adóváltozásokról, illetve az esetlegesen megjelenő adóhatósági jogértelmezésekről. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a jogszabályi változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához, valamint az adóoptimalizálásukhoz.

  Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

  Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

  Felkeltettük érdeklődését?

  Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

  Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat