Facebook image

Összesen 175 bejegyzés

Bérszámfejtési sorozat: Átalakult a bérpótlék-szabályozás

Immáron a munkáltató döntése, hogy a túlórapénzt kifizeti, vagy pihenőidővel váltja ki, az új Munka törvénykönyve ugyanis szeptemberi hatállyal változtatott a korábbi szabályon. Az új Munka törvénykönyvét júliusban fogadta el az Országgyűlés; a sok egyéb változtatás mellett alaposan hozzányúltak a bérpótlékszabályokhoz is. Szakértőnk összeszedte a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább

A szabadság kiadásának szabályai

Közismert tény, hogy a munkavállalókat a munkaviszonyban töltött naptári évenként rendes szabadság (alap- és pótszabadság) illeti meg. Az ezzel kapcsolatos szabályokat azonban sokan nem teljes körűen ismerik, vagy nem a szabályoknak megfelelően alkalmazzák. Körbejártuk a szabadság kiadásának szabályait.

Tovább

Legálisan dolgozni és dolgoztatni – a titkok júliusban kiderültek

Köszönhetően annak, hogy augusztus 1-jétől módosul az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló törvény, elindulhat a régóta áhított folyamat, miszerint hivatalosan dolgozni és dolgoztatni igenis megéri – mindenkinek. Úgy gondolom a jelen módosításnál a törvényalkotó jó úton járt és talán valóban tetten érhető lesz a változás – bár kétségtelen, hogy a gyakorlati tapasztalás még hátra van…

Tovább

Kiemelt témák