NAV online számlariport XML ellenőrzés

A NAV online számla adatküldési kötelezettség teljesítéséhez 2018. július 1-től a számlák adatait XML-ben kell megküldeni az adóhatóság felé. 2019. június 4-től az adóhatóság már csak az újabb (1.1 verziójú XSD sémának megfelelő ) formátumban megküldött XML fájlokat fogadja be hibaüzenet nélkül.  

2020. április 1-től pedig csak a legújabb, 2.0 verziójú XSD sémának megfelelő  XML fájlok beküldésére lesz lehetőség hibaüzenet nélkül.

Az adóhatóság felé riportálni kívánt XML fájlt tudja ellenőrizni validátorunkkal.   

  1.  Számlázóprogramjából mentse ki  egy számla XML adatfájlját.
  2. Az XML fájlt töltse fel az alábbi: XML Fájl kiválasztása menüpontra kattintva.
  3. Adja meg emailcímét, amelyre az ellenőrzés eredményét visszaküldhetjük. (Adatvédelmi nyilatkozatunk itt elérhető).
  4. Néhány percen belül  ezen a felületen,  illetve a  megadott emailcímre megküldött levélben láthatja az XML értékelés eredményét, amelyben választ kap arra, hogy a feltöltött XML fájl formailag megfelelő-e az adóhatóság számára a számlaadatszolgáltatási kötelezettség teljesítéséhez, a NAV által közzétett XSD-séma alapján.  

Amennyiben a helyes XML előállításához segítségre van szüksége,
forduljon digitális áfa és XML tanácsadóinkhoz - Kattntson!
  

Számlaadatszolgáltatási kötelezettségének teljesítését felhőalapú Connectax Invoice Reporter rendszerünk, illetve SAP add-on megoldásunk  tudja támogatni.

A feltöltés sikeres volt. Az ellenőrzés eredményéről a megadott e-mail címen fogjuk értesíteni.

Az XML fájlban tárolt számla szerkezete megfelel a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) által kiadott 2.0 verziójú hivatalos sémának.

Most már megpróbálhatja az XML dokumentumot beküldeni a NAV rendszerébe. Kérjük vegye figyelembe, hogy az áfa-törvény és az online számla rendelet további elvárásokat is támaszt a számla XML dokumentummal szemben! Jelen validáció egy előszűrés, amelynek eredményessége nem helyettesíti a ConnecTAX vagy a NAV teszt rendszerében történő ellenőrzést.

Az XML fájlban tárolt számla szerkezete megfelel a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) által kiadott 1.1 verziójú hivatalos sémának, de nem felel meg a  legújabb, 2.0 verziónak.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a jelenlegi 1.1 XML fájlt a tervek szerint 2020. április 1-től felváltja majd a 2.0 verzió. A NAV ezt követően már csak a 2.0 sémának megfelelő XML dokumentumokkal fogadja be az online számla adatszolgáltatást.

Amennyiben a helyes XML előállításához segítségre van szüksége, forduljon digitális áfa és XML tanácsadóinkhoz.
Tovább

Az XML fájlban tárolt számla szerkezete nem felel meg a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) által kiadott egyik hivatalos sémának sem.

Az XML validáció eredményének részleteit lentebb találja, mellyel kapcsolatban érdemes megkeresnie az illetékes technikai munkatársát.

Amennyiben a helyes XML előállításához segítségre van szüksége, forduljon digitális áfa és XML tanácsadóinkhoz.
Tovább

A validáció által visszaadott hibák az 1.1 verziójú sémára vonatkozóan

A validáció által visszaadott hibák az 2.0 verziójú sémára vonatkozóan

 Tovább