Facebook image
Szektoraink

IT audit szolgáltatások / NIS2 tanácsadás

Általános IT Audit

1. IT kockázatmenedzsment

A társaságok számára létfontosságú, hogy tisztában legyenek az IT kockázataikkal, és folyamatosan csökkentsék az IT kockázatok bekövetkezési valószínűségét vagy szervezetre mérhető hatását. Az RSM IT kockázatmenedzsment szolgáltatásunkkal segítjük a társaságokat az IT kockázatok és a meglévő kontrollok azonosításában, és részletesen kidolgozunk egy IT kockázatkezelési stratégiát a negatív hatások kiküszöbölésére vagy csökkentésére. A biztonságos és hatékony működés érdekében keresse IT informatikai auditor szakértőinket!

2. IT rendszeraudit

Kapjon pontos és átfogó képet a társaság IT folyamatainak és rendszereinek működési hatékonyságáról és növelje az IT biztonság szintjét szervezeten belül! Személyre szabott, egyedi vizsgálatokkal az RSM IT auditorai felmérik többek között informatikai környezetének logikai védelmét, változáskezelését, fizikai védelmét és rendelkezésre állását.

3. Könyvvizsgálatot támogató IT Audit

Napjainkban a vállalatok működése egyre inkább digitalizált, folyamataik nagy része már teljes egészében vagy részben a virtuális térben zajlik, ahol IT rendszerek támogatják a napi munkát. Az informatikai auditok célja meghatározni, hogy az IT folyamatok és ellenőrzések megfelelően működjenek. Az informatikai auditok segítik a könyvvizsgálat hatékonyabbá tételét. Az RSM IT audit szolgáltatását javasoljuk azon könyvvizsgálóknak, akik nem rendelkeznek saját IT audit specialistával és az audit ügyfelük IT rendszereinek komplexitása indokolttá teszi szakértő bevonását.

4. IT szabályzatok

Egy hatékonyan és biztonságosan működő informatikai környezet alapja a megfelelő szabályozási környezet. Az RSM IT auditor szakemberei elkészítik a társaságok informatikai szabályzatát, vagy elvégzik meglévő IT szabályzatok felülvizsgálatát és frissítését, az aktuális nemzetközi és hazai sztenderdek, illetve a legjobb gyakorlatok mintájára. 

IT megfelelőségi audit

1. NIS2 tanácsadás

A kiberbiztonság napjaink egyik legfontosabb kihívása, és a NIS2 irányelv kulcsfontosságú lépés a digitális infrastruktúra védelmében. Az RSM NIS2 tanácsadása során tapasztalt informatikai auditor szakembereink - a könyvvizsgálati üzletágunk részeként -  segítik NIS2 irányelv előírásainak történő megfelelés felkészítését, amely után cége megfelelhet a kiberbiztonsági követelményeknek.

NIS2 tanácsadás - érdekelnek a részletek

2. Egyéb megfelelősségi auditok

Az RSM IT audit szakemberei megvizsgálják, hogy egy adott társaság mennyire felel meg egy előre meghatározott IT követelmény halmaznak. Ez a követelmény halmaz lehet valamilyen szabályozó szervezet által közzétett törvény, ajánlás, rendelet, amelynek hatálya alá tartozik az adott szervezet, de lehet akár anyavállalat által meghatározott IT elvárás. Felmérjük a jelenlegi állapotot és kijelöljük azokat a területeket, amelyek fejlesztése szükséges a megfelelés érdekében.


Ajánlatot kérek

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Balogh Zoltán

IT audit manager

Telefon
Kérjen ajánlatot online!

    Felkeltettük érdeklődését?

    Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

    Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat