Facebook image
Mentés

Fizetési kedvezmények és NAV végrehajtás – mit érdemes tudni a kiemelt adózóknak?

Webináriumunkon a NAV Központi Irányítás Fizetésképtelenségi és Végrehajtási Főosztályvezetője, valamint az RSM adótanácsadó kollégái ismertetik a legfontosabb jogszabályi változásokat és gyakorlati tapasztalatokat a fizetési kedvezmények és a NAV végrehajtás témakörében.

A pandémia alatt, valamint az elmúlt időszak – reményeink szerint átmeneti - turbulens gazdasági hatásai miatt, egyre több társaságnál felmerülnek az egyes adófizetési kötelezettségek halasztásával, részletfizetések igénybevételével, adó, illetve adóelőleg mérséklésével kapcsolatos kérdések.  Ugyancsak egyre több társaság érdeklődik az őket jellemzően közvetve (munkabér letiltás, követelés foglalás) érintő végrehajtási eljárások miatt. 

Azt tapasztaljuk, hogy sok esetben még az adótanácsadók és a könyvelők sem látják át teljeskörűen, hogy milyen lehetőségeik vannak egy átmeneti fizetési nehézség megoldására, és nem ismerik a NAV új, ügyfélközpontú működéséből adódó lehetőségeket sem. 

regisztrálok az eseményre!

Csatlakozzon az RSM Hungary díjmentes online eseményéhez*, az RSM adóellenőrzésekkel és adóperekkel foglalkozó csapatának kerekasztal beszélgetéséhez! Tartson velünk és regisztráljon* eseményünkre!

Időpont

2023. november 08. szerda, 10:00 – 11:00 óra

Témakörök

 • Fizetési kedvezményekhez kapcsolódó alapfogalmak
 • Fizetési kedvezmények rendszere
 • Adóelőleg mérséklés 
 • Fizetési könnyítések, részletfizetés, fizetési halasztás
 • Adómérséklés, adóelengedés
 • Automatikus fizetési könnyítések
 • NAV végrehajtáshoz kapcsolódó alapfogalmak mindenkinek
 • Kiemelt adózókat érintő végrehajtási cselekmények: munkabérletiltás, követelésfoglalás
 • Mögöttes felelősség a végrehajtáshoz kapcsolódóan

Előadók

Dr. Dombi Gergely, NAV Fizetésképtelenségi és Végrehajtási Főosztályvezető,
Dr. Bulátkó Ottó, az RSM Adóüzletág menedzsere
Dr. Végvári Tamás, az RSM Adóüzletág vezető tanácsadója

regisztrálok az eseményre!

*Az eseményt elsősorban vállalatok, társaságok képviselői számára szervezzük, amely díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A regisztráció nem automatikus, az esemény előtti napig a regisztrált résztvevők felé emailben küldünk megerősítést.


A webinárium a Zoom platformon történik. Ha már rendelkezik Zoom regisztrációval, nincs előzetes teendője; ellenkező esetben pár kattintással regisztrálhat a platformra. Használja útmutatónkat, ha a folyamatban segítségre lenne szüksége.  Az esemény megtekintéséhez szükséges linket és információkat a jelentkezési lapon megadott adatai alapján küldjük meg.

  Kapcsolódó bejegyzéseink

  Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

  Feliratkozom