Facebook image

cafeteria elemei

Cafeteria fogalma

A cafeteria elemek közül a munkavállalók munkakör, beosztás, munkaviszonyban eltöltött idő, életkor vagy más munkaköri feladattal kapcsolatos teljesítménytől nem függő közös ismérv alapján meghatározott csoportjai számára azonos módon meghatározott keret terhére különböző juttatások választhatnak.   

 A cafeteriarendszer három fő juttatáscsoportból állítható össze:  

  •  adómentesen adható juttatások,  
  • béren kívüli juttatások és  
  • egyes meghatározott juttatások. 

Az egyes csoportokat a munkáltató által fizetendő járulékteher mértéke különbözteti meg egymástól.  

2019. január 1-jétől jelentős mértékben szűkült a jelenleg még cafeteria keretében a bérnél kedvezőbb adóteherrel egyes meghatározott juttatásként, béren kívüli juttatásként, illetve adómentesen nyújtható juttatások köre.  

 A 2018-ban még béren kívül adható juttatások jelentős része 2019-től munkabérként adózik. 

Cafeteria adózása

 A szociális hozzájárulási adó kulcsának 2022. folyamán bekövetkezett 13 százalékra történő csökkenése az egyes meghatározott és a béren kívüli juttatások effektív adóterhének csökkenését eredményezte. A Szochó kulcs változását követően 100 egységnyi nettó juttatás esetén előbbi juttatásnál 33,04 egségnyi, utóbbi juttatási kategóriánál 28 egységnyi közteherrel kell kalkulálni. 

A SZÉP-kártya esetében a kártyára utalt összegek 2019-től mentesülnek a pénzügyi tranzakciós illeték alól. 

A SZÉP-kártyára utalt összegek már nem évülnek el a kiutalást követő második év májusában, azok továbbra is elérhetőek maradnak, viszont a szolgáltató havi kezelési költséget számít fel ezek kapcsán. 

Cafeteriaszabályzat

A cafeteriaszabályzat elkészítése a munkáltató szempontjából célszerűségi eszköz, illetve bizonyos esetekben jogszabályi kötelezettség. 

Célja, hogy rendelkezésre álljon egy egységes elvek alapján szabályozott, de az egyéni igényekhez igazodó írásos anyag, amely mind a munkáltató, mind a munkavállaló esetében jelentősen megkönnyíti a cafeteriarendszer gyakorlati alkalmazását. Bizonyos cafetriaelemek esetén (pl. az önkéntes kölcsönös biztosítópénztári munkáltatói hozzájárulás esetén) a cafeteriaszabályzat elkészítése elengedhetetlen. 

Kormányzati cafeteria nyilvántartó rendszer

A Kormányzati Portál (Kapcsolódó Papír Alapú Rendszerek, röviden KAPORR) információs rendszer az adóhatóság, a NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) által működtetett elektronikus adózói és munkáltatói felület. A KAPORR rendszer a cafeteria (béren kívüli juttatások) kezelését és nyilvántartását segíti, valamint lehetőséget nyújt az ezekkel kapcsolatos adatszolgáltatásra és elektronikus ügyintézésre.

Az adóhatóság a KAPORR rendszeren keresztül biztosítja az adózóknak és munkáltatóknak az adózással kapcsolatos adminisztráció egyszerűsítését és automatizálását. Az elektronikus platformon keresztül a munkáltatók könnyedén nyilvántarthatják és kezelhetik a dolgozóik részére nyújtott cafeteria elemeket, valamint az ehhez kapcsolódó adatokat és dokumentumokat.

További szakmai kifejezések

Kapcsolódó bejegyzéseink

TERVEZD VELÜNK KARRIERED!

Nézz körül könyvelő és adótanácsadó ajánlataink között és jelentkezz önéletrajz csatolásával!

#RSMKARRIER