Facebook image
Mentés

Nincs még meg a 2021 évi minimálbér és garantált bérminimum összege

Bár a munkáltatók és a munkavállalók több körben egyeztettek, nem született meg a várt megállapodás 2020-ban a 2021. évi minimálbért és a garantált bérminimumot illetően. A kötelező legkisebb munkabér összege számos egyéb juttatás összegét is meghatározza, ezért is fontos a mielőbbi megállapodás.

A tavalyi év utolsó munkanapján megjelent kormányrendelet megerősítette, hogy a minimálbér és garantált bérminimum összegének 2020. évben esedékes felülvizsgálata a 2021. évben tovább folytatódik.  2021. januárban jelenleg a minimálbér 161.000 forint, a garantált bérminimum 210.600 forint, ezekkel az összegekkel kell számolni a különböző, minimálbérhez kapcsolódó kedvezményeket.

Kérdés,  hogy ha ezek az összegek megváltoznak, akkor ez miképpen hatni fog-e majd a minimálbérekhez kapcsolódó kedvezményekre, számolási alapokra. Érdekes új előírás 2021-től, hogy az SZJA törvény 3.§ 84. pontja értelmében az éves minimálbér fogalma az év első napján érvényes kötelező legkisebb munkabér havi összegének tizenkétszerese.   

Számos juttatás, szociális ellátás kötődik a minimálbér összegéhez

  • A gyed - amely a szülő korábbi jövedelmének 70 százaléka lehet – de maximumát a minimálbér kétszeresének 70 százaléka jelenti. A diplomás gyed összege 2020-ban 112.700 forint volt (alapképzésnél),illetve 147.420 forint volt (mesterképzésnél).
  • A nagyszülői gyed: a gyermekgondozási díjra a még nem nyugdíjas nagyszülők is jogosulttá válhatnak, ha unokájuk gondozásában, nevelésében részt vesznek, amíg a szülők dolgoznak. A nagyszülői gyed összege havonta legfeljebb a mindenkori minimálbér kétszeresének 70 százaléka lehet. 
  • Bizonyos betegségekhez kapcsolódó munkavállalói adóalap-csökkentés kedvezmények. A 2021 évi szabályozás alapján a munkáltató az adóelőleg alapját csökkenti jogosultsági hónapokként a minimálbér 1/3-nak száz forintra kerekített összegével, tehát, ha most az irányadó a 161.000 forint, akkor a tavalyi évhez viszonyítva a kedvezmény összege nem változik 2020 év szabályaihoz képest. Például bizonyos cukorbetegségben, laktózintoleranciában, cöliákiában érintettek. Mivel a kedvezmény 2020-ban havonta 8050 forint volt, így összességében 96.600 forint adókedvezmény is érvényesíthető volt az érintetteknél.  
  • A táppénz összege is részben a minimálbérhez kötött. Táppénzként a napi átlagkereset 60 százaléka jár a dolgozónak, a táppénz napi összegének ugyanakkor van maximuma, ami a minimálbér kétszeresének a harmincad része. 
  • Az álláskeresési járadék összege nem lehet magasabb a jogosultság kezdő napján hatályos kötelező legkisebb munkabér napi összegénél.  
  • Végül, a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatását ösztönző, a cégek által igénybe vehető járulékkedvezmény-rendszer is a minimálbérhez kötött. Az e körbe tartozó munkaviszonyoknál a járulékkedvezmény a minimálbér kétszereséig járhat a munkáltatóknak. (A rehabilitációs hozzájárulás mértéke a tárgyév első napján a teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított alapbér kötelező legkisebb összegének kilencszerese/fő/év. 2020. január 1-jétől az alapbér kötelező legkisebb összege havibér alkalmazása esetén 161 000 forint.)

Keresse szakértőnket!

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom