Facebook image
Mentés

Itt vannak a legfontosabb állami hitelprogramok mikro- kis, és középvállalatoknak!

Összegyűjtöttük a piacon elérhető legfontosabb állami hitel- és támogatási programokat, melyek segíthetnek a koronavírus járvány által nehézségekbe sodort magyar mikro- kis-, és középvállalatok finanszírozási helyzetén.

A koronavírus hazai vállalkozások ezreit hozta rég nem látott nehéz helyzetbe. Az állami hitelprogramok - a veszteségek ellensúlyozása érdekében - kiszélesített hitelcélokkal és vissza nem térítendő támogatásokkal igyekeznek mérsékelni a gazdaság és közvetve a társadalom által elszenvedett károkat. A bejelentett Gazdaságvédelmi Akcióterv, valamint a várhatóan 2021. második félévében érkező európai helyreállítási alap forrásai tovább szélesíthetik az elérhető támogatások listáját.

Likviditási nehézségekkel küzd?

A napi finanszírozás és likviditás megőrzése mellett a távlati befektetési célok, akvizíciós tervek megvalósítását is szolgáló állami hitel- és támogatási programok kedvező – akár 0 százalékos – kamatozással a koronavírus által okozott károk enyhítésére vehetők igénybe.

Ha a piacon elérhető legfrissebb állami programokra kíváncsi, töltse le az RSM Hungary összehasonlítását!

KKV hitelkörkép 2021

Az összegyűjtött támogatási formák mellett változatlanul elérhető a KAVOSZ által indított és felügyelt Széchenyi Kártya Program (Széchenyi Likviditási Hitel, Folyószámlahitel Plusz, Munkahelymegtartó Hitel) is.

Akvizíció útján bővítené cégét?

A második hullámot követően az akvizíciós kedv több szektorban is megélénkült, egyre több középvállalati szereplő kíván a válság ellenére - vagy hatására - felvásárlással növekedni. A hitelprogramok segítséget jelenthetnek azok számára is, akik tőkebefektetés vagy felvásárlás útján bővítenék vállalkozásukat.

A felvásárlási kedv élénkülésének oka, hogy az organikus növekedés jelen piaci körülmények között bizonytalanná vált, a versenytársak között jelentős a szórás, hogy ki és hogyan tudta átvészelni az elmúlt 12 hónapot. A megfelelő, szinergiákkal kecsegtető céltársaságokat azonban még COVID-környezetben is nehéz megtalálni.

Egy sikeres felvásárlás előtt - az átvilágítási folyamat során - minden esetben mérlegelni kell a kockázatokat és a lehetséges szinergia-hatásokat. Fontos a korrekt piaci érték kiszámítása annak érdekében, hogy ne érjék meglepetések vagy „kihulló csontvázak” a leendő vevőt!

akvizíciós tanácsadás

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom