Facebook image
Mentés

Van már kedvező forrás akvizíciókhoz is - NHP Hajrá

Új, kedvező feltételek érhetők el a befektetéseket tervező cégek számára a Növekedési Hitelprogram révén. A hitelösszeg részesedésszerzésre is felhasználható, a 2020. január 1. előtt alapított cégekben korlátok nélkül, míg Nyrt.-k esetén 10 százaléknál nagyobb pakett megvásárlására.

Az április 20-tól cégfelvásárlási, akvizíciós célra is felhasználható NHP Hajrá hitelprogram, amely 1 millió – 20 milliárd forint közötti összeget biztosít a kereskedelmi bankok kondícióitól függően, növekedni vágyó vállalkozások számára. A forinthitel akár 20 éves futamidővel, maximum 2,5 százalékos fix kamatozással - vagy a kereskedelemi bankok döntése alapján akár kedvezőbb kamattal is – igényelhető. Az MNB által meghirdetett programot a kereskedelmi bankok egyedi feltételekkel, rövid időn belül termékesítik.

A hitelek lehívására - az NHP korábbi változataitól eltérően - a szerződéskötést követő 3 éven belül van lehetőség. A havi hiteltörlesztés helyett a negyedéves hiteltörlesztést is választhatják a befektetők.

Az RSM Hungary Zrt. akvizíciós csapata szakmai támogatást biztosít
a növekedni vágyó vállalkozások számára,
a hitel igénylésével és az akvizíció lebonyolításával kapcsolatban.

Az NHP Hajrá hitelprogram további célja, hogy elősegítse a gazdasági társaságok számára a koronavírus okozta károk hatásainak átvészelését, így 

 • Beruházási kölcsönre-; vagy 
 • Forgóeszköz-finanszírozásra; 
 • Támogatás előfinanszírozása és 
 • Hitelkiváltásra is lehetőség nyílik a kedvezményes kondíciókkal.

Beruházási hitel – Főbb felhasználási körök

Beruházási hitelként az NHP Hajrá az alábbi lehetőségekre biztosít keretet: 

 • Immateriális javak, tárgyi eszközök beszerzése
 • Bérelt vagy lízingelt eszközök átalakítása, korszerűsítése, kapacitásbővítése
 • Részesedésszerzés 2020. január 1. előtt alapított cégekben (Nyrt.-ben min. 10%)
 • Lakóingatlan vásárlás kizárólag üzleti célra (szálláshely, vendéglátás, egyéb) vagy minimum 10 lakásos ingatlan építésére
 • Megegyező célra felvett, 2020. január 1. előtt igényelt hitel kiváltására

Forgóeszközhitelek

A vállalkozásoknak forgóeszközhitelek felvételére is lehetőségük van, szinte teljesen szabad felhasználási lehetőséggel. Ezen hitel segítséget nyújthat a társaságoknak a munkahelyek és termelési kapacitások megtartásában, illetve likviditásuk helyreállításában. A forrás felhasználható többek között vevőkövetelés- és készletfinanszírozásra, a munkaerőköltség fedezésére, valamint az EU-s támogatások is előfinanszírozhatók vele, legfeljebb 3 éves futamidő mellett. 

Folyósítás

A pénzügyi intézményeknek a hitelbírálati döntést a szükséges információk rendelkezésre állását követő 2 héten belül meg kell hozniuk annak érdekében, hogy az új hitelprogram gyors segítséget tudjon nyújtani a hiteligénylő vállalkozások számára.

Akvizíciók finanszírozásához kapcsolódó hitelekről és tőkeprogramokról készített körképünket itt olvashatja. 

Forrás: MNB
  Kapcsolódó bejegyzéseink

  Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

  Feliratkozom