Facebook image
Mentés

Díjmentes vám- és jövedéki tanácsadás a koronavírus elleni védekezésért

Az RSM Hungary vám, jövedéki és termékdíj üzletága a COVID-19 vírus elleni védekezés támogatása érdekében díjmentesen nyújt vám és jövedéki szakmai segítséget a vírus terjedésének megakadályozásához, a betegek gyógyításához szükséges védőeszközök, fertőtlenítőszerek behozatala terén, az érintett termékek jövedéki és vámkezelésében.

A naponta érkező információkból látjuk, hogy a fertőzés terjedésének megakadályozásához szükséges eszközök hiányának megszüntetése érdekében több gazdálkodó gondolkodik azon, hogy védőfelszereléseket, maszkokat, kesztyűket, fertőtlenítőszereket importál vagy ilyen termékek előállítására áll át.

  • A fertőtlenítőszerek egyik meghatározó alapanyaga az alkohol, a fertőtlenítőszerek előállítása ezért gyakran a jövedéki igazgatás engedélyezési körébe tartozhat.
  • A védőfelszerelések vagy fertőtlenítőszerek harmadik országból történő behozatala pedig vámkötelezettségeket keletkeztet.
Mint a vám és jövedéki területen járatos tanácsadók, a kialakult helyzetben azzal kívánunk hozzájárulni a vírus elleni védekezéshez, hogy azoknak a gazdálkodónak, akik fertőtlenítőszereket kívánnak előállítani és tevékenységük érinti a jövedéki igazgatás területét, valamint akik fenti eszközök importját kívánják lebonyolítani, díjmentesen nyújtunk vám és jövedéki szakmai segítséget a felmerülő kérdésekben és a termékek vámkezelésében.

Az alábbi elérhetőségeken a nap 24 órájában állunk jövedéki és vámtanácsadási, vámkezelési területen a gazdálkodók rendelkezésére:

koronavirus@rsm.hu, vam@rsm.hu

Díjmentes vám és jövedéki tanácsadási felajánlásunkról a felhívás itt letölthető, megosztható:

   

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom