Facebook image

A támogatás lehetőséget kínál a társaságok számára a tudatos társadalmi szerepvállalásra ráadásul mindezt adókedvezménnyel honorálja. Hangsúlyozni kell ugyanakkor, hogy a támogatásért cserébe ellenszolgáltatás nem nyújtható, azaz a támogatás közvetlenül nem alkalmas marketing célú megjelenések finanszírozására.

Az igénybe vehető adókedvezmény összege korlátozott, ezért érdemes az adókedvezményre jogosító támogatás összegét pontosan kiszámolni. Bár az adókedvezményre jogosító összeget meghaladóan adott támogatások még további 6 évig felhasználhatóak, de ezen összegek után az adókedvezmény már csak későbbi években jelentkezik jelentősen rontva ezzel az időértékkel korrigált adóelőnyt. Az adókedvezményre jogosító támogatás összegének pontos kalkulációja ezért kiemelt jelentőséggel bír az adóelőnyt illetően.

A támogatások adóelőnyét érintő további szabály, hogy a támogatás összegét meghaladóan ún. kiegészítő támogatás is fizetendő, mely a korábbi években elérhető adóelőnyt 75 százalékkal mérsékli. Látvány-csapatsportok támogatása esetében azonban egy átmeneti szabályozás következtében még lehetőség van a kiegészítő támogatás megspórolására, ezáltal jóval magasabb adóelőny realizálására. A 2012/2013. támogatási időszakban vagy azt megelőzően benyújtott sportfejlesztési programok támogatása után ugyanis a kiegészítő támogatást nem kell megfizetni.

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja az adóévi várható eredménye alapján a maximálisan nyújtható támogatás összegét, az elérhető adóelőnyt és összehasonlíthatja a 2012/2013. támogatási időszakig vagy azt követően benyújtott sportfejlesztési programok támogatásával elérhető adóelőnyt.


szinhaztamogatas_kalk

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom