Facebook image

A támogatás lehetőséget kínál a társaságok számára a tudatos társadalmi szerepvállalásra ráadásul mindezt adókedvezménnyel honorálja. Hangsúlyozni kell ugyanakkor, hogy a támogatásért cserébe ellenszolgáltatás nem nyújtható, azaz a támogatás közvetlenül nem alkalmas marketing célú megjelenések finanszírozására.

Az igénybe vehető adókedvezmény összege korlátozott, ezért érdemes az adókedvezményre jogosító támogatás összegét pontosan kiszámolni. Bár az adókedvezményre jogosító összeget meghaladóan adott támogatások még további 6 évig felhasználhatóak, de ezen összegek után az adókedvezmény már csak későbbi években jelentkezik jelentősen rontva ezzel az időértékkel korrigált adóelőnyt. Az adókedvezményre jogosító támogatás összegének pontos kalkulációja ezért kiemelt jelentőséggel bír az adóelőnyt illetően.

A támogatások adóelőnyét érintő további szabály, hogy a támogatás összegét meghaladóan ún. kiegészítő támogatás is fizetendő, mely a korábbi években elérhető adóelőnyt 75 százalékkal mérsékli.

Kalkulátorunk segítségével kiszámolhatja az adóévi várható eredménye alapján a maximálisan nyújtható támogatás összegét, az elérhető adóelőnyt.

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom