Facebook image
Mentés

Innovatív megoldásokkal jutottak magyar cégek az Európai Üzleti Díj kapujába

Kizárólag innovatív megoldásokkal érhető el növekedés és előrelépés a jelenlegi gazdasági körülmények közepette. Ezt üzeni az a húsz magyar cég, amely idén bekerült a tekintélyes európai üzleti verseny, a European Business Awards magyar döntősei közé.

Az RSM nemzetközi hálózata, az RSMi által is támogatott European Business Awards (Európai Üzleti Díj, EBA) bíráinak az idén korántsem volt könnyű dolguk: Európa 29 országából összesen több mint 15 ezer vállalkozás tette próbára magát a megmérettetésen, és végül 627 vállalat jutott túl a verseny első fordulóján és került be a nemzeti döntősök közé. És ők azok, akik esélyt kapnak akár a tekintélyes Ruban d’Honneur díj megszerzésére is.

Idén kereken húsz magyar vállalat jutott a nemzeti döntőbe: kivétel nélkül olyan cégek, amelyek saját bevallásuk szerint a folyamatos megújulás képességének köszönhetik sikereiket. Jó példát nyújtanak ők arra, hogy a válság közepette is szinte minden ágazatban van lehetőség az előrelépésre. Hiszen akad közöttük online szolgáltatásokat nyújtó cég (Arkon),környezetvédelmi társadalmi vállalatok(Biofilter, Elmolight),élelmiszeripari cégek (Borsodi Sörgyár, Fino-Food, Flavon Group, Mirelite Mirsa, Nobilis),de még légiközlekedési vállalat (Wizz Air) is. Természetesen nem hiányozhatnak a sorból a számítástechnikai fejlesztéseket zászlajukra tűző vállalkozások sem (Dolphio, Econ Consulting, Prezi).

A nemzeti döntősök között akad két, kifejezetten a kreatív iparágban működő cég is (a Carnation és a WAMP),ám ez a szemléletmód a többi vállalkozásnál is tetten érhető. És a döntősök listáját böngészve az is világossá válik, hogy még az évtizedes múlttal, bejáratott tevékenységgel rendelkező nagyobb cégek is csak szolgáltatási palettájuk folyamatos megújításának köszönhetik hosszú távú, jövedelmező működésüket (erre a Metro lehet jó példa).

Mindehhez jó cégvezetésre és elkötelezett, munkájukat szerető és azzal elégedett dolgozókra van szükség: az RSM DTM által a nemzeti döntősökkel készített rövid felmérésből ez is kiderül. Többen kifejezetten arról számoltak be, hogy a siker érdekében a munkavállalók továbbképzésének, fejlesztésének még az anyagi erőforrások, a stabil finanszírozás biztosításánál is előrébb való célkitűzésnek kell lennie.

Jó hír az is, hogy a húsz sikeres magyar cég közé került a DBH Group és a Magyar Fejlesztési Iroda (MAPI) is. Ezzel ugyanis azt üzenik: a válság ellenére is sikeresen valóra lehet váltani az induló és kisvállalkozások támogatását, finanszírozását. E két vállalat tevékenysége ugyanis – bár egészen máshonnan indultak és különböző céges életpályát futottak be - jelenleg ezeket a feladatokat öleli fel.

A nemzeti döntősök, mint kategória egyébként először szerepel az EBA menetrendjében. Ennek oka részben az, hogy a vállalkozások így nagyobb ismertséget szerezhetnek saját hazájukban, legyen szó a versenytársakról, a közéleti vezetőkről vagy akár a médiáról. A másik ok az, hogy így a bírák is alaposabb képet alkothatnak az érintett cégek teljesítményéről.

Az EBA eseménysorozata szeptemberben folytatódik a Ruban D’Honneur státuszra méltó cégek kiválasztásával. Ezen a blogon pedig a következő hetekben részletesen is bemutatjuk a döntős magyar cégek tevékenységét, sikereinek kulcsát.

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom