Facebook image
Mentés

Blogra Fel!

Több mint 200 millió aktívan írt és olvasott blog található a világhálón. Statisztikai oldalról csupán csepp a tengerben lehet a mai napon elindított blogunk. Vannak azonban fontos cseppek az életben. Szilárdan hiszek ugyanis abban, hogy az egyre jelentősebb mértékben online csatornákra terelődő információáramlás, sőt még inkább az információkhoz kapcsolódó véleménynyilvánítás és eszmecsere a szakmai kommunikáció egy részét is átalakítja, és új csatornába tereli.

Egyáltalán nem triviális ugyanakkor, hogy a blog műfaja hogyan adaptálható vállalati, esetünkben pénzügyi tanácsadói környezetben. Jól mutatja ezt, hogy az RSM DTM Hungary Zrt. hazánkban az első olyan adótanácsadó, könyvelő, bérszámfejtő és könyvvizsgáló cég, amely aktívan kívánja koptatni a billentyűzetet blog bejegyzések előállítása érdekében. Önmagában az elsőség természetesen nem érték. Kristálytiszta és világos célunk van az rsmdtm.hu/blog útjára bocsátásával. Társaságunk elsődleges célja, hogy blogfelületünkön keresztül valós, a mindennapi életben problémát jelentő adózási, számviteli, bérszámfejtési kérdéseket dolgozzunk fel a lehető legszélesebb kör számára, érthető formában. A hazai adórendszer teljesen feleslegesen túlbonyolított, így már önmagában a kiemelt problémák érthető tálalása, esetenként a megoldási lehetőségek felvázolása jelentős értéket hordoz.

Venni fogjuk a bátorságot és nagy ritkán humorral és iróniával fűszerezve fogunk megközelíteni egy-egy kérdést. És természetesen nem fogjuk megkerülni, hogy esetenként mélyebb szakmai, strukturális kérdésekről írjunk. Több tanácsadó kollégánk is felvállalta, hogy az egyes adózási és számviteli kérdésekről az on-line nagyközönség előtt megosztja véleményét, személyes hangnemben, véleményformálási célzattal.

Bízom benne, hogy nem egy esetben érdekfeszítő hozzászólások, kiegészítések, kérdések érkeznek majd olvasóinktól és természetesen nem zárkózunk el a konstruktív vitáktól, sőt kifejezetten örülnénk kialakulásuknak. Feltehetően jelentősebb átalakulás előtt áll adórendszerünk (is),így lesz miről beszélnünk, lesz miről véleményt nyilvánítanunk és vitatkoznunk.

Kalocsai Zsolt

elnök-vezérigazgató
RSM DTM Zrt.

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom