Facebook image

Összesen 34 eseményWEBINÁRIUM | Transzferár-változások és ellenőrzési tapasztalatok 2024. | 2024.02.21.

2023-ban az elmúlt időszak legjelentősebb változása zajlott a transzferár adatszolgáltatások és dokumentációk területén, mely jelentős kihívás elé állította az érintett társaságokat. Az RSM Webináriumán összegezzük az ellenőrzési tapasztalatainkat, valamint szakértőink összefoglalják a 2024-től érvényes transzferár szabályozás legfontosabb részleteit.

Tovább
WEBINÁRIUM | A rendezvényszervezés áfa kérdései | 2023.10.11.

Webináriumunkon bemutatjuk a rendezvényszervezés során felmerülő áfát érintő főbb kérdéseket. Bemutatjuk azt az esetet, amikor külföldi adóalany szervez rendezvényt belföldön, illetve azt is, amikor belföldi adóalany tervez az Európai Unió más tagállamában rendezvényt szervezni. Szó lesz a rendezvényszervezés során tipikusan előforduló ügyletek áfa kezeléséről és számlázásáról mind adóalany, mind magánszemély résztvevők esetén. Ugyancsak kitérünk a rendezvényszervezés költségei kapcsán felmerülő áfa levonását érintő szabályokra is.

Tovább


WEBINÁRIUM | A gyártókapacitás bővítések és a zöldmezős beruházások adózási kérdései | 2023. 04.05.

Webináriumunkon bemutatjuk a külföldről történő gyártóberendezések beszerzésével, fel- vagy összeszerelésével kapcsolatos – gyakorlatunkban tapasztalt – áfa nehézségeket, mint pl. beszállítói és alvállalkozói láncstruktúra számlázásával kapcsolatos kérdéskör, állandó telephely, fióktelep, importáfa levonhatósága , egyenes és fordított adózás, az ún. „milestone alapú számlázás” és az önszámlázás.

Tovább