Facebook image
Mentés

Díjmentes vámtanácsadás az orosz-ukrán háborúban érintett gazdálkodóknak

Az Oroszország és Ukrajna között kialakult háborús körülmények jelentős mértékben érintik az ukrán határszakasz forgalmát, valamint az érintett régió kereskedelmi kapcsolatait.

A várható kereskedelempolitikai intézkedések, határforgalom korlátozások soha nem látott kihívások elé állítják a vám- és logisztikai szolgáltatást nyújtó gazdálkodókat, valamint az export-import forgalomban érintetteket.

Az eddig keletkezett károk enyhítése és a jövőben keletkező károk megelőzése érdekében a kialakult rendkívüli helyzetben segítséget kívánunk nyújtani minden érintett gazdálkodónak, ezért az RSM Vámtanácsadói ingyenes konzultációval segítik az érintett gazdálkodókat.

A nap 24 órájában kereshetik vámtanácsadó kollégáinkat az alábbi elérhetőségeken:
dr. Falcsik István 
Ügyvéd, Vám-, jövedék és termékdíj-tanácsadási üzletágvezető
falcsik@rsm.hu  | +36 30 522 4719

Az eddig rendelkezésre álló információk szerint jelentős fennakadások vannak az érintett régió felé, a szállítmányozók és fuvarozók vizsgálják, hogy indíthatóak-e szállítások Ukrajna irányába.

Az Uniós vámszabályok tekintetében az Európai Bizottság közleményt adott ki, amely szerint az EU-Ukrajna társulási megállapodás hatálya alá tartozó Ukrajna donyecki és luhanszki régiói nem kormányzati ellenőrzés alatt álló területeiről beszállítandó termékek esetében, a mai naptól nem lehet alkalmazni a szabadforgalomba helyezés során a preferenciális kedvezményeket.
Ennek alapvető oka, hogy a háborús helyzet miatt ellenőrizhetetlen, hogy az importált termék gyártási folyamata megfelel-e a nemzetközi megállapodásban foglaltaknak.
Az intézkedés összességében azt jelenti, hogy az érintett területről érkező áruk import vámterhe jelentősen megnövekedett, a preferenciális kezelés hiánya miatt. 

További vámintézkedésekről és információkról soron kívül adunk tájékoztatást.   

keressen bennünket! Segítünk!

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom