Facebook image

Összesen 40 bejegyzés

Webshopok és az áfa – mit kell tudni a nemzetközi terjeszkedéshez?

A koronavírus járvány beköszöntével rohamosan megváltoztak fogyasztói szokásaink: az érintésmentes csomagküldés előnyei miatt a korábbinál is többet vásárolunk és árulunk az interneten. Egyre több magyar fogyasztó rendel külföldről és egyre több magyar webshop értékesít határon túlra.

Tovább

Mit hoz a vállalatoknak a 2020 őszi adócsomag?

Egykapus hipa, áfabevallási tervezet, kiva értékhatárok változása, megbízható adózóknak és magánszemélyeknek automatikus fizetési könnyítések. Sok területen hozhat kisebb változásokat az őszi adócsomag.

Tovább

Készítse fel vállalatát a járvány második hullámára

A vállalatokat világszerte érinti a koronavírus terjedése, tovagyűrűző hatásai mindenütt megjelenhetnek. Egy járvány, a globális ellátási, kapcsolati láncokat is ellehetetlenítheti és akadályozza a munkaerő mobilitását. Az Egyesült Királyság-beli brit cégek közel negyede kénytelen volt teljesen bezárni vagy felfüggeszteni működését a járvány kezdete óta. A következményeket, érintettséget és sérülékenységet a magyar cégeknél is érdemes feltárni.

Tovább

Távmunka, home office - mi változhat az Mt-ben a koronavírus miatt?

A tavaszi veszélyhelyzet rávilágított arra, hogy a távmunka hazai szabályozása még gyerekcipőben jár. Számos hiányosság nehezíti a távmunka gördülékeny alkalmazását és hosszú távon olyan jogszabályi kereteket kell kialakítani, amely a foglalkoztatás bővülését is elősegítheti.

Tovább

Megújuló energia támogatás - HATÁRIDŐ HOSSZABBÍTÁS

Megjelent a Megújuló Energia Támogatási Rendszer (METÁR) határidő hosszabbítást tartalmazó jogszabály, a kötelező átvételi jogosultjaira, valamint a pályázati eljárás alá nem tartozó, prémium típusú támogatások jogosultjaira vonatkozóan.

Tovább

Újabb mankó a munkaadók számára: itt a munkahelyteremtő bértámogatás

A kormány a Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében újabb, ezúttal a munkahelyteremtést elősegítő bértámogatási programot indított. Ennek fő célja, hogy segítse a munkaerőfelvételt azon munkaadóknál, amelyek a koronavírus gazdaságra gyakorolt hatása miatt kénytelenek voltak munkavállalókat elbocsátani az utóbbi hónapokban.

Tovább

Kiemelt témák