Facebook image
Mentés

Az RSM és az Euromoney kíváncsi a BEPS-szel kapcsolatos véleményére

A nemzetközi adótervezések sűrűn szerepeltek a médiában az utóbbi időben, mivel egyre inkább a legnagyobb multinacionális cégcsoportok adóelkerülési gyakorlataként tekintenek azokra.

Az adózási transzparencia és a nyereségáthelyezés vitatott témák, függetlenül attól, hogy melyik irányból közelítik meg azokat. A Gazdasági Együttműködési és Fejlődési Szervezet (OECD),tagországai ösztönzése nyomán 2013 júliusában publikálta az ún. adóalap-erózió és nyereség-áthelyezés elleni akciótervét (eredeti angol nevéből rövidítve BEPS, Action Plan on Base Erosion and Profit Shifting). Az akciótervvel az OECD a magasból alacsony adókulcsú országokba áthelyezett nyereségből eredő kedvezmények visszaszorítását kívánta napirendre venni.

Az RSM BEPS csapata aktívan nyomon követi a fejleményeket és megosztja az ezzel kapcsolatos piaci tapasztalatait. Az akciótervek 2014 szeptemberében történt első publikálása óta több bejegyzésünk is megjelent a témában magyar és angol nyelven.

Az akcióterv gyakorlati átültetésének közeledtével a Euromoney Institutional Investor nevű szervezet az RSM támogatásával közvélemény-kutatást szervez annak felmérésére, hogy az üzleti élet vezető döntéshozóinak mi a véleménye a BEPS-ről. A felmérés arra is kiterjed, hogy az üzleti élet szereplői hogyan készülnek erre a jelentős fejleményre.

Kérjük, szánjon rá néhány percet az angol nyelvű kérdőívnek a kitöltésére, amelynek eredményét természetesen a későbbiekben megosztjuk Önnel az év folyamán. A kérdőív eredménye kitűnő mérceként szolgálhat az üzleti pozíciójuk felmérésére. Kitöltése körülbelül 10 percet vesz igénybe, az Ön által megjelölt válaszokat természetesen teljes mértékben bizalmasan kezeljük.

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom