Facebook image
Mentés

EKAER - Online konferencia

Nemcsak a raktárosoknak, logisztikusoknak és beszerzőknek jelenthet komoly fejfájást, hogy mit kezdjenek például egy másik EU tagállamból érkezett szállítmánnyal, ha annak indításáról előzetesen nem kaptak információt, így azt az EKAER-ben sem tudták bejelenteni.

Minden eddiginél rövidebb idő alatt kellett az EKAER-re felkészülni a vállalkozásoknak és azok beszerzési, logisztikai és raktározási szervezeti egységeinek, mivel 2015. január 1-jétől egyrészt egymással, másrészt szerződéses partnereikkel is szoros együttműködésre lesz szükségük, hogy határidőben és szakszerűen tudják rögzíteni a termékmozgásokat az EKAER-ben. Akiknek ez nem sikerül, azok súlyos következményekkel számolhatnak: a NAV hatósági zár alá veheti a szállítóeszközök rakterét, lefoglalhatja a rakományt és a be nem jelentett áruk értékének 40 százalékáig terjedő mulasztási bírságot szabhat ki. A bírság utólagos vizsgálat keretben is kiszámlázhatóvá válik!

A visszaszámlálás elkezdődött! 2015. január 1-jétől indul a rendszer!

A türelmi idő vége: 2015. január 31.

Eddig tart a bírságmentes időszak. A NAV az új év első hónapjában is ellenőriz ugyan, de mulasztás esetén nem büntet. A pénzügyőrök és a revizorok a figyelmeztetés mellett felkészítő segítséget nyújtanak az átálláshoz.

Kockázati biztosíték nyújtása: 2015. február 1.

Ettől a naptól a kockázatos élelmiszerek és termékek esetén a bejelentéseken túl biztosítékot is kell majd nyújtani és a működés során azt folyamatosan fenntartani.

Tovább az EKAER kalkulátorhoz »

EKAER-témában megjelent  bejegyzéseink>>

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom