Facebook image

Összesen 38 esemény


WEBINÁRIUM | Vámutóellenőrzés: előzze meg a vámteherkiszabást és a szankciókat! | 2024.05.07.

A vámeljárások jelentős részében a vámhatóság a vámellenőrzést nem a vámkezelés pillanatában, hanem azt követően utóellenőrzés formájában végzi el. Webináriumunkon az RSM szakértői ismertetik a vámutóellenőrzés tapasztalatait, és gyakorlati tanácsokkal szolgálnak a vállalatok számára, annak érdekében, hogy sikeresen megelőzzék az utólagos vámteherkiszabást és a szankciókat.

TovábbWEBINÁRIUM | Transzferár-változások és ellenőrzési tapasztalatok 2024. | 2024.02.21.

2023-ban az elmúlt időszak legjelentősebb változása zajlott a transzferár adatszolgáltatások és dokumentációk területén, mely jelentős kihívás elé állította az érintett társaságokat. Az RSM Webináriumán összegezzük az ellenőrzési tapasztalatainkat, valamint szakértőink összefoglalják a 2024-től érvényes transzferár szabályozás legfontosabb részleteit.

Tovább

Webinárium | Mindent a karbonvámról és a CBAM-kötelezettségről | 2024.01.29.

Az RSM Hungary webináriumán közvetlenül a Nemzeti Klímavédelmi hatóság szakértőjétől tájékozódhat a karbonvám-kötelezettségek nemzeti szabályozásáról, valamint a CBAM-adatszolgáltatás menetéről. Szakértőinktől megtudhatja, hogy milyen kötelezettségek érintik a gazdálkodókat a karbonintenzitást ellensúlyozó mechanizmus (CBAM) rendelkezéseiből.

Tovább

WEBINÁRIUM | A rendezvényszervezés áfa kérdései | 2023.10.11.

Webináriumunkon bemutatjuk a rendezvényszervezés során felmerülő áfát érintő főbb kérdéseket. Bemutatjuk azt az esetet, amikor külföldi adóalany szervez rendezvényt belföldön, illetve azt is, amikor belföldi adóalany tervez az Európai Unió más tagállamában rendezvényt szervezni. Szó lesz a rendezvényszervezés során tipikusan előforduló ügyletek áfa kezeléséről és számlázásáról mind adóalany, mind magánszemély résztvevők esetén. Ugyancsak kitérünk a rendezvényszervezés költségei kapcsán felmerülő áfa levonását érintő szabályokra is.

Tovább