Facebook image

Szántó Tímea

Menedzser, Vám-, és jövedék és hulladékgazdálkodási tanácsadási üzletág

Szántó Tímea 2016-ban csatlakozott az RSM Hungary Zrt-hez a Vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadási üzletág csapatának tagjaként.

Szakmai tapasztalatát az RSM előtt más nemzetközi adótanácsadó cégnél eltöltött munkaviszonya, illetve a vámhatóság különböző szerveinél töltött közel két évtizedes hivatásos munkaviszonya alatt szerezte meg.

Vámmal, jövedéki adóval, környezetvédelmi termékdíjjal és népegészségügyi termékadóval kapcsolatos tanácsadói és compliance feladatokat lát el.

A vám szakterületen belül rendkívül nagy tapasztalattal rendelkezik a vámérték megállapításában, a származási szabályok meghatározása területén, a termékek vámtarifális besorolásában, az engedélyezési eljárásokban, illetve több sikeres AEO-projekt (Engedélyezett Gazdálkodó) koordinálásában vett részt.

Jövedék, termékdíj és NETA-szakterületeken a tanácsadás mellett compliance feladatokat is ellát (nyilvántartások készítése, vezetése, jogszabályokban előírt adminisztratív kötelezettségek teljesítése),valamint gyakorlott a vám- és jövedéki utóellenőrzések kezelésében, illetve az azokhoz kapcsolódó esetleges jogorvoslati eljárásokban.

Telefon
Szántó Tímea témái
Szántó Tímea