Facebook image
Mentés

WEBINÁRIUM | Magyar vámbírság VS Uniós Vámkódex | 2023.03.22.

Visszatérő kérdés a vámigazgatási jogsértések során, hogy a nemzeti vámtörvény által meghatározott fix összegű vámigazgatási bírság arányos-e? Az RSM vámtanácsadói által képviselt ügyben előzetes döntéshozatali eljárást kezdeményezett a Fővárosi Bíróság, melyben a vámigazgatási bírsággal kapcsolatos kérdésekre várják a választ.

Magyar vámbírság vs Uniós Vámkódex

Előadásunkon a VJASZSZ főtitkára, és az RSM vámüzletág vezetője vitatja meg a magyar Vámtörvény vámigazgatási bírságra vonatkozó rendelkezéseit, kitérve a beszélgetésben az előzetes döntéshozatali eljárás kérdéseire.

Az RSM vámtanácsadóinak állaspontja szerint a vámhiányos vámigazgatási bírság kiszabásának jelenlegi gyakorlata méltánytalan, mely aránytalan szankciók alkalmazását teszi lehetővé, rombolva ezzel annak esélyét, hogy az EU-n belül minél több gazdálkodó válassza Magyarországot olyan helyszínnek, ahol a vámfolyamatait bonyolítsa. Előadásunkon Szepesi Sándor, a VJASZSZ elnöke és Falcsik István, az RSM Hungary Vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás üzletágvezetője tárja fel a magyar vámügyi szabályozás problémáit.

A jelenlegi helyzet kifejezetten hátrányosan érintheti azokat a gazdálkodókat, akik Magyarországot választják vámkezelés helyszínéül, és azokat a vámszolgáltatókat is, akik Magyarországon nyújtanak vámügynöki szolgáltatásokat, mint vámjogi képviselők. Vámügynökök és a vámtanácsadó szakma is úgy látja, olyan szabályozásra lenne szükség, amely arányos bírságot eredményez, és amely már megfeleltethető az Uniós Vámkódex elvárásainak.

Csatlakozzon ingyenes online előadásunkhoz, tegye fel kérdéseit szakértőinknek!

Időpont

2023. március 22. | 13:00-14:00

Tematika

 • a vámigazgatási bírsággal kapcsolatos ítélkezési gyakorlat  
 • a vámhiányos bírságot érintő előzetes döntéshozatali eljárás 
 • kapcsolódó vámjogi aktualitások 2023-ban 

Kiknek ajánljuk:

 • importőröknek, exportőröknek, 
 • vám és logisztikai szolgáltatóknak, 
 • illetve olyan gazdálkodóknak, aki szeretnének tájékozódni a vámszolgáltatások aktuális kérdéseiről.

Előadó szakértők:

Szepesi Sándor,  Vám, Jövedéki és Adóügyi  Szolgáltatók Szövetsége főtitkára
dr. Falcsik István ügyvéd, Vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás, üzletágvezető, RSM Hungary Zrt.

Az esemény az érdeklődő vállalatok képviselői számára díjmentes, de regisztrációhoz kötött. * 


A webinárium a Zoom platformon történik. Ha már rendelkezik Zoom regisztrációval, nincs előzetes teendője; ellenkező esetben pár kattintással regisztrálhat a platformra. Használja útmutatónkat, ha a folyamatban segítségre lenne szüksége.  Az esemény megtekintéséhez szükséges linket és információkat a jelentkezési lapon megadott adatai alapján küldjük meg.

  Kapcsolódó bejegyzéseink

  Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

  Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

  Feliratkozom