Facebook image

székhelyszolgáltatás

Székhelyszolgáltatás fogalma

Egy cég működéséhez elengedhetetlenül szükséges székhelyének bejegyzése. A székhelyet a cég úgy is bejegyezheti, hogy ez nem azonos saját irodája, telephelye elérhetőségével, erre külső szolgáltatótól bérelt ingatlant vesz igénybe, ezt adja meg székhelyeként.

A szolgáltatást igénybe vevő cég a székhelybérlet alapján jogosult arra, hogy a székhelyszolgáltatótól bérelt ingatlant a cégjegyzékben székhelyeként feltüntesse, a működéséhez kapcsolódó hatóságok, bíróságok és egyéb szervek felé azt székhelyeként és levelezési címeként adja meg.

Székhelyszolgáltatás szabályai

A székhelyet biztosító céggel megkötött szerződés alapján a székhelyszolgáltató feladata lesz a cégtábla kihelyezése, a megbízó cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése rendelkezésre tartása és átadása. 

Ha a vállalkozás tényleges központi ügyintézése máshol van, akkor a székhely mellett a központi ügyintézés helyét is be kell jelenteni a cégbíróság felé. 

Székhelyszolgáltatást olyan ingatlanban lehet nyújtani, amely a székhelyszolgáltató kizárólagos tulajdonában áll, vagy olyan ingatlan, amelyre a székhelyszolgáltató használati jogát az ingatlan-nyilvántartásba bejegyezték a székhelyszolgáltatás szabályairól szóló rendelet értelmében. 

További szakmai kifejezések

Kapcsolódó bejegyzéseink

TERVEZD VELÜNK KARRIERED!

Nézz körül könyvelő és adótanácsadó ajánlataink között és jelentkezz önéletrajz csatolásával!

#RSMKARRIER