Facebook image
Mentés

Megújultunk: bővülő tartalomhoz új formát kerestünk

Az első benyomás igenis számít, ám nem csak a külső a lényeg, és az érdeklődést fenn kell tartani! Mindenki számára ismert kifejezések ezek. Arra azonban sokan nem gondolnak, hogy ezek a „közhelyek” cégünk weboldalára vonatkoztatva is irányadók lehetnek.

Egy korábbi felmérésünkből kiderült, hogy a vállalkozások szerint is dinamikus bővülés várható az online üzleti világban. Sokan mégsem tudatosítják, hogy elavult vagy rosszul megtervezett weboldaluk miatt sok vásárlót elveszíthetnek. Manapság mindenki interneten keres, kutat, vásárol, ott keresi meg a számára legmegfelelőbb terméket. S ha weboldalunk első ránézésre nem nyeri el a látogató tetszését, legyen ott bármilyen szuper termék, bizony tovább navigál a potenciális vásárló, így akár komoly bevételtől is eleshetünk.

Az első benyomás igenis számít

A világhálót böngészve számtalan olyan honlapot találhatunk, amelyek nem követik az elmúlt évek trendjeit és látszik, hogy létrehozásuk óta gazdájuk alig törődött átalakításukkal, frissítésükkel. Pedig egy weblapnak is van szavatossága, 2-3 évente javasolt új köntösbe öltöztetni, vagy legalább apróbb ráncfelvarrásokat végezni rajta. Ennyi idő alatt szolgáltatásaink, termékeink is változnak, bővülnek, s a megújult kínálatot nem lehet egy, a kezdeti kisebb volumenű tartalomra tervezett oldalon és struktúrában úgy elrendezni, hogy az az első ránézésre átlátható legyen.

Ám nem csak a külső a lényeg

A szépség a weblapok esetében sem elegendő, szükség van értékes belső tartalomra is. Fontos, hogy szolgáltatásainkat röviden, lényegre törően, áttekinthetően mutassuk be weboldalunkon. Abba a hibába is sokan esnek, hogy nem frissítik weboldaluk tartalmát. Márpedig ha a látogató elavult információkkal találkozik, joggal gondolhatja: ha a honlapjával sem törődik, az adott cég biztosan az ügyfeleire sem szán megfelelő figyelmet.

A honlap kialakítása és a tartalom megírása során figyelemmel kell lenni célcsoportunkra, és arra, hogy ők milyen kulcsszavakkal keresnek. Ahhoz, hogy a keresőmotorokon keresztül ránk találjanak, a honlapnak megfelelő mértékű kulcsszó-sűrűséget kell tartalmaznia, de emellett vannak még egyéb apró trükkök is. Erről beszéljenek inkább a szakemberek:  

Egy szép és megfelelő tartalommal bíró honlap azonban mégsem elég ahhoz, hogy fenntartsuk az érdeklődést. A sikeres weboldal titka a folyamatosan bővülő tartalomban rejlik.

Az RSM DTM világa

Az RSM DTM csoport mindig nagy hangsúlyt fektetett a megújulásra, tartalmi frissítésre és innovatív ötletekre. A mai naptól új arculattal és megújult tartalommal várjuk látogatóinkat weboldalainkon: ezek nemcsak a számítógép monitorán mutatnak jól, hanem a ma már széles körben elterjedt okostelefonok és tabletek számára is optimális tartalmat képeznek.

    Kapcsolódó bejegyzéseink

    Érdeklik az adó, számviteli és jogi változások?

    Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

    Feliratkozom