Facebook image

Kelemen Anett

Junior menedzser, Adóüzletág

Kelemen Anett közgazdász, mérlegképes könyvelő, regisztrált adótanácsadó. Az RSM Hungary adóüzletágán 2019. óta dolgozik vezető adótanácsadóként. Napi kapcsolatot tart ügyfeleivel, így ismeri az üzleti életben felmerülő adózási, a vállalkozások gazdasági és pénzügyi helyzetét érintő feladatokat, problémákat.
Szakterülete az áfa és a társasági adózás.

Telefon
Kelemen Anett témái
Kelemen Anett

Ne hagyja veszni a külföldön megfizetett áfát!

Bár szeptember 30-áig még pontosan 1 hónap van hátra, ez a dátum egy olyan lehetőséget hordoz magában, amit nem érdemes elszalasztani egyetlen társaságnak sem: ha tavaly olyan külföldi ügyletek után fizettek áfát, amelyeknél jogosultak az áfa visszaigénylésére, szeptember 30-áig van lehetőségük a külföldön megfizetett áfát visszaigényelni.

Tovább
Kelemen Anett

Áru és személyszállítás: milyen költségek után jár vissza a külföldön befizetett ÁFA?

Manapság sok vállalkozás foglalkozik áru és személyszállítással, azonban sokan nincsenek tisztában azzal a lehetőséggel, hogy egyes költségeik után visszakaphatják a külföldön befizetett áfát. Fontos, hogy az előző évben kiállított számlák esetében, a külföldön megfizetett áfát, már csak szeptember 30-áig van lehetőségük visszaigényelni az érintett társaságoknak.

Tovább
Kelemen Anett

Fel és összeszerelés: visszajár a külföldön fizetett áfa?

Napjainkban sokszor előfordulhat, hogy egy magyar társaság úgy értékesít egy gépet, berendezést a külföldi megrendelő részére, hogy vállalja a gép, berendezés összeszerelését, üzembehelyezését is, mely munka abban az EU-s országban történik, ahova értékesíti a társaság a terméket. Kevesen tudják azonban, hogy a fel- és összeszerelési munka után a felszámított áfát bizonyos feltételek mellett lehetőség nyílik visszaigényelni. A külföldi áfa visszaigénylésére szeptember 30-ig van lehetőség.

Tovább
Kelemen Anett
Kelemen Anett