ConnecTAX Invoice Reporter – Felhőalapú számlaadatküldés

Digitális üzletágunk jogi, adó- és áfaszakértőink tapasztalatai alapján készítette el automatizált megoldását a társaságok adóbevallásainak, számlaadatküldési kötelezettségének támogatására.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Szenior adótanácsadó

Kóczé Péter, RSM Hungary, Digitális megoldások, Üzletágvezető

Kóczé Péter

Digitális adózási megoldások, Üzletágvezető

Telefon

ConnecTAX Invoice Reporter – Felhőalapú számlaadatküldés

Digitális üzletágunk jogi, adó- és áfaszakértőink tapasztalatai alapján készítette el automatizált megoldását a társaságok adóbevallásainak, számlaadatküldési kötelezettségének támogatására. A ConnecTAX Invoice Reporter segítségével a cégek valós idejű, automatizált megoldással, interneten keresztül képesek teljesíteni a 2018 júliusától életbe lépett számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget. A felhőalapú szoftver a mindenkori jogszabályoknak megfelelően biztosítja a valós idejű számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget. 

Mit tartalmaz ConnecTAX Invoice Reporter – Felhőalapú számlaadatküldés szolgáltatásunk?

 • A vállalati számlázási folyamat és a kibocsátott számlák auditálása, a szabályozói előírásoknak való megfelelés ellenőrzése, a szabályozás miatt szükséges korrekciók feltárása, elvégzése.
 • Az online számlaadatküldéshez szükséges NAV-regisztráció és adatküldési tesztelés elvégzése.
 • A számlaadatküldési folyamat testreszabott kialakítása a számlaprogramhoz illesztett ConnecTAX Invoice Reporter implementálásával.
 • A számlaadatküldés folyamatos monitorozása, jogszabályi változások nyomon követése, implementálása.

Hogyan működik a ConnecTAX Invoice Reporter?

A számlaküldő vállalat számlázóprogramjához vagy vállalatirányítási rendszeréhez (ERP) kapcsolódva a ConnecTAX Invoice Reporter a következőképpen működik:

 • Fogadja a vállalat ERP- vagy számlázórendszeréből XML-adatformátumban érkező, az adóhatóság felé megküldendő számlaadatokat.
 • Az adatokat biztonságos csatornán keresztül megküldi az adóhatóság felé.
 • Fogadja és tárolja a NAV adatcsomagokra küldött elektronikus befogadási üzeneteit.
 • A NAV visszaérkező üzeneteit feldolgozza és jelzi az egyes kijövő és bemenő adatok státuszát egy a vállalat által is elérhető webes felületen, ezzel biztosítva a visszacsatolást az adatok beérkezéséről, a rendszer megfelelő működéséről. 

ConnecTAX Invoice Reporter folyamatábra

A ConnecTAX Invoice Reporter automatikusan, humán beavatkozás nélkül kéri le, dolgozza fel és küldi meg az adatokat biztonságos elérésen keresztül. Így garantálható, hogy a teljes kommunikációs folyamat során az adatok nem változtathatóak, nem veszhetnek el és nem manipulálhatóak. 

A ConnecTAX platform főbb paraméterei 

 • A program egy API-n keresztül kapcsolódik a társaság számlázóprogramjához
 • FTP-S, sFTP fájlküldő protokoll támogatása
 • Beépített, skálázható szűrők az adatküldéssel érintett számlák kiválasztására
 • Beépített mentési és monitorozási funkciók a vállalati rendszerek és az adóhatóság közötti kommunikáció követésére
 • Archívum az adóhatóság felé küldött és a NAV felől visszaérkező riportokról, üzenetekről
 • A NAV felől visszaérkező “hibás”, vagy “javítandó” jelzések automatikus továbbítása
 • Webes kezelőfelület az online riportálás adatainak státusáról, az értesítő levelekről, az egyes adatcsomagok státusáról

ConnecTAX Ajánlatkérés

Valós idejű számlaadatküldési kötelezettség

Amennyiben a vállalat a NAV felé bejelentett számlázóprogramot vagy számlázóprogramokat használ, az adatküldési kötelezettség a számla kiállításakor beáll. Azaz a jogszabály által meghatározott, a 100 ezer forint áfaértéket elérő, vagy efeletti, belföldi adóalanyoknak kiállított számlák adatait azonnal és automatizáltan továbbítani kell a NAV felé. Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség elmulasztása vagy késedelmes teljesítése esetén a szankció mértéke akár az 500 ezer forintot is elérheti számlánként. 

A számlázóprogramok automatizált adatküldéséhez szükséges megoldásról a cégeknek kell gondoskodniuk, a szükséges frissítéseket is beleértve. A 2019. júniusától kötelező, új  1.1. XML sémára való átállásban segítséget nyújtó Converter szolgáltatásunkról itt tud  tájékozódni.

Miért válassza Digitális adózási megoldások szolgáltatásainkat?

A számlázási adatok olyan bizalmas információt jelentenek, amelyek kezelése megfelelő technikai és biztonsági hátteret kíván. Felhőalapú ConnecTAX-rendszerünk biztosítani tudja a kimenő számlák adatainak biztonságos megküldését akár több számlázóprogram által előállított számlák adatainak esetében is.. A számlaadatbeküldési folyamathoz szükséges technikai és szabályozási előfeltételek auditálását, a testreszabott megoldás elkészítését és annak megvalósítását digitális megoldásokat fejlesztő csapatunk teljeskörűen biztosítani képes. 


Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat

Érdeklik a legfrissebb adóváltozások?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

Feliratkozom
 Tovább