ConnecTAX Invoice Reporter – Felhőalapú számlaadatküldés

Digitális üzletágunk jogi, adó- és áfaszakértőink tapasztalatai alapján készítette el automatizált megoldását a társaságok adóbevallásainak, számlaadatküldési kötelezettségének támogatására.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Dely-Simon Alexandra

Adótanácsadó

Kóczé Péter, RSM Hungary, Digitális megoldások, Üzletágvezető

Kóczé Péter

Digitális adózási megoldások, Üzletágvezető

Telefon

ConnecTAX Invoice Reporter – Felhőalapú számlaadatküldés

Digitális üzletágunk jogi, adó- és áfaszakértőink tapasztalatai alapján készítette el automatizált megoldását a társaságok adóbevallásainak, számlaadatküldési kötelezettségének támogatására. A ConnecTAX Invoice Reporter segítségével a cégek valós idejű, automatizált megoldással, interneten keresztül képesek teljesíteni a 2018 júliusától életbe lépett számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget. A felhőalapú szoftver a mindenkori jogszabályoknak megfelelően biztosítja a valós idejű számlaadat-szolgáltatási kötelezettséget. 

Mit tartalmaz ConnecTAX Invoice Reporter – Felhőalapú számlaadatküldés szolgáltatásunk?

 • A vállalati számlázási folyamat és a kibocsátott számlák auditálása, a szabályozói előírásoknak való megfelelés ellenőrzése, a szabályozás miatt szükséges korrekciók feltárása, elvégzése.
 • Az online számlaadatküldéshez szükséges NAV-regisztráció és adatküldési tesztelés elvégzése.
 • A számlaadatküldési folyamat testreszabott kialakítása a számlaprogramhoz illesztett ConnecTAX Invoice Reporter implementálásával.
 • A számlaadatküldés folyamatos monitorozása, jogszabályi változások nyomon követése, implementálása.

Hogyan működik a ConnecTAX Invoice Reporter?

A számlaküldő vállalat számlázóprogramjához vagy vállalatirányítási rendszeréhez (ERP) kapcsolódva a ConnecTAX Invoice Reporter a következőképpen működik:

 • Fogadja a vállalat ERP- vagy számlázórendszeréből XML-adatformátumban érkező, az adóhatóság felé megküldendő számlaadatokat.
 • Az adatokat biztonságos csatornán keresztül megküldi az adóhatóság felé.
 • Fogadja és tárolja a NAV adatcsomagokra küldött elektronikus befogadási üzeneteit.
 • A NAV visszaérkező üzeneteit feldolgozza és jelzi az egyes kijövő és bemenő adatok státuszát egy a vállalat által is elérhető webes felületen, ezzel biztosítva a visszacsatolást az adatok beérkezéséről, a rendszer megfelelő működéséről. 

ConnecTAX Invoice Reporter folyamatábra

A ConnecTAX Invoice Reporter automatikusan, humán beavatkozás nélkül kéri le, dolgozza fel és küldi meg az adatokat biztonságos elérésen keresztül. Így garantálható, hogy a teljes kommunikációs folyamat során az adatok nem változtathatóak, nem veszhetnek el és nem manipulálhatóak. 

A ConnecTAX platform főbb paraméterei 

 • A program egy API-n keresztül kapcsolódik a társaság számlázóprogramjához
 • FTP-S, sFTP fájlküldő protokoll támogatása
 • Beépített, skálázható szűrők az adatküldéssel érintett számlák kiválasztására
 • Beépített mentési és monitorozási funkciók a vállalati rendszerek és az adóhatóság közötti kommunikáció követésére
 • Archívum az adóhatóság felé küldött és a NAV felől visszaérkező riportokról, üzenetekről
 • A NAV felől visszaérkező “hibás”, vagy “javítandó” jelzések automatikus továbbítása
 • Webes kezelőfelület az online riportálás adatainak státusáról, az értesítő levelekről, az egyes adatcsomagok státusáról

Valós idejű számlaadatküldési kötelezettség

Amennyiben a vállalat a NAV felé bejelentett számlázóprogramot vagy számlázóprogramokat használ, az adatküldési kötelezettség a számla kiállításakor beáll. Azaz a jogszabály által meghatározott, a 100 ezer forint áfaértéket elérő, vagy efeletti, belföldi adóalanyoknak kiállított számlák adatait azonnal és automatizáltan továbbítani kell a NAV felé. Az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség elmulasztása vagy késedelmes teljesítése esetén a szankció mértéke akár az 500 ezer forintot is elérheti számlánként. 

A számlázóprogramok automatizált adatküldéséhez szükséges megoldásról a cégeknek kell gondoskodniuk. 

Miért válassza Digitális adózási megoldások szolgáltatásainkat?

A számlázási adatok olyan bizalmas információt jelentenek, amelyek kezelése megfelelő technikai és biztonsági hátteret kíván. Felhőalapú ConnecTAX-rendszerünk biztosítani tudja a kimenő számlák adatainak biztonságos megküldését akár több számlázóprogram által előállított számlák adatainak esetében is.. A számlaadatbeküldési folyamathoz szükséges technikai és szabályozási előfeltételek auditálását, a testreszabott megoldás elkészítését és annak megvalósítását digitális megoldásokat fejlesztő csapatunk teljeskörűen biztosítani képes. 

Az RSM 120 országra kiterjedő nemzetközi hálózata pedig további hátteret és a már létező külföldi megoldások tapasztalataira való rálátást is biztosítja partnereink, ügyfeleink számára.


Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat

 Tovább