Szakértőink

RSM Hungary

RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Telefon

RSM Hungary témái

RSM Hungary

Zimmer Feri, avagy hogyan adózik a nyaraló kiadásából származó jövedelem?

A későn adott tanács nem segít – és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) néha bizony a vonatkozó határidő napján, vagy a határidő után teszi közzé aktuális tájékoztatóit. Most augusztus elsején azonban valóban aktuális tájékoztató jelent meg a NAV honlapján: a nyaraló vendégfogadás céljára történő hasznosításáról. A friss téma tehát adott, lássuk, milyen adókötelezettségek kapcsolódnak a nyári szobáztatáshoz!

Tovább
RSM Hungary

Üzleti adatok valódisága: az ördög a részletekben

Hát mindent nekem kell ellenőriznem? Még ezért is én vagyok a felelős? Nekem kellett volna gondolni rá? A kérdéseket bizony mindannyian ismerjük. És a választ is, amelyet a könyvelőnk udvariasan adni szokott, miközben megpróbálja elsimítani a galibát, amelyet az okozott, hogy az üzleti partner adóadatait senki sem ellenőrizte, és azok valótlannak bizonyultak egy utólagos ellenőrzés során: igen!

Tovább
RSM Hungary

Negatív saját tőke – tanulságok és megoldások jövő májusra

A beszámolókészítés lezárulta sok szempontból hasonlít a tanév végéhez: ahogyan a júniusi tanévzárókon a nebulók rendre megfogadják, hogy szeptembertől majd mindent jobban csinálnak (de most azonnal elmennek vakációzni),úgy május 31-e után a cégvezetők jó része azt ígéri magának, hogy a jövő évi beszámolókészítés előtt időben és mindenre kiterjedően ellenőrzi majd a társaság könyvelését (de most azonnal elmennek pihenni). Az ilyen fogadalmak kapcsán áttekintettük és összefoglaltuk a saját tőke összetételével, illetve a negatív saját tőkével kapcsolatos problémákra adható megoldásokat.

Tovább
RSM Hungary

10 hiba, amit evásként elkövethetünk II.

Február 25-e péntek az idén az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) bevallásának a határideje a számviteli törvény hatálya alá nem tartozó adóalanyok: egyéni vállalkozók, bevételi nyilvántartást vezető betéti társaságok, közkereseti társaságok számára. Sorozatunk első részében az evaalanyiság általános kérdéseivel foglalkoztunk, mai bejegyzésünk pedig az adóbevallás legfontosabb tudnivalóit veszi sorra.

Tovább
RSM Hungary

10 hiba, amit evásként elkövethetünk I.

Február 25-e péntek az idén az egyszerűsített vállalkozói adó (eva) bevallásának a határideje a számviteli törvény hatálya alá nem tartozó adóalanyok: egyéni vállalkozók, bevételi nyilvántartást vezető betéti társaságok, közkereseti társaságok számára. Dióhéjban összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat. Mai bejegyzésünk az evaalanyiság általános kérdéseivel, a csütörtöki pedig az adóbevallás során elkerülendő hibákkal foglalkozik.

Tovább
RSM Hungary

EVA: megéri még?!

Tavaly év vége felé sokan feltették a kérdést maguknak és nekünk, tanácsadóknak is, hogy az év vége közeledtével és az új 2011-es adóváltozások után is megéri-e még az evaalanyiság?

Tovább