Szakértőink

RSM Hungary

RSM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

Telefon

RSM Hungary témái

RSM Hungary
RSM Hungary
RSM Hungary

Eva: tippek kilépés előtt

Minden csoda három napig tart – az evának adott egyéves kegyelmi időszak feltételeivel, illetve a jövő évi evás bevételek relatív nagyságával kapcsolatos számolgatásokkal kapcsolatban sincs ez másképp. A múlt héten kihirdetett adótörvények kapcsán az evából való kilépés technikai részletei, illetve a működés folytatásával kapcsolatos adózási és számviteli kérdések kerültek előtérbe. Az elmúlt hetekben segítettünk kiszámolni, hogy megéri-e kilépni az evából, most pedig összeszedtük a tíz legfontosabb dolgot, amikre érdemes odafigyelni a kilépéskor.

Tovább
RSM Hungary

Evakalkulátor 2012: már a nyugdíjasok is kalkulálhatnak!

Sokan fordultak  hozzánk azzal a kéréssel, hogy készítsünk el egy olyan kalkulátort is, amely az evázók harmadik körét, a nyugdíj mellett úgynevezett kiegészítő tevékenységet folytató vállalkozók adózását is megmutatja: érdemes-e nekik 2012-ben is evázni, vagy sem?

Tovább
RSM Hungary

Eva vagy nem eva – ez itt a kérdés!

Az elmúlt hetek az eva eltörlése körüli vitáktól voltak hangosak. Mintegy 100 000 vállalkozó várta a vita végét. Majd hétfőn felszállt a szürke füst. Hogy miért szürke? A legutóbbi hírek szerint úgy tűnik, hogy mégis marad az adónem, ám könnyen lehet, hogy pirruszi lesz a győzelem a jelenlegi evások számára. Talán emlékszünk történelmi tanulmányainkból Pürrosz epiruszi királyra, akinek egyik mondása azóta elhíresült: „Még egy ilyen győzelem, és elvesztünk”. Ugyan az eva kulcsáról még nem született végső döntés – lehet 35, de akár 40 százalék is 30 milliós éves árbevétel-plafonig –, az viszont könnyen megtörténhet, hogy a jelenlegi evások jelentős része számára már nem lesz kifizetődő a státusz fenntartása.

Tovább
RSM Hungary

Megőrizni, de meddig?

A vállalkozás méretétől függő mennyiségű számla, bank- és pénztárbizonylat, bérjegyzék halmozódik fel az évek során, ami egy-egy lezárt üzleti évvel kapcsolatban keletkezett. De meddig is kell őrizni ezeket a papírokat?

Tovább