Facebook image

Ingó és ingatlan vagyontárgy SZJA-kalkulátor 2023

Mennyi személyi jövedelemadót és a szociális hozzájárulási adót kell kifizetnie értékesített ingó és ingatlan vagyontárgyai után 2023-ban?

Kell-e adót fizetni ingóság értékesítése után?

Ingóság értékesítése esetén is felmerülhet adókötelezettség: szja illetve szochó fizetési kötelezettség. Ellenőrizze, mekkora összegű SZJA-t vagy szocho-t kell megfizetni az Ön által értékesített ingóság kapcsán a 2023-ban érvényes szabályok szerint.
Kalkulátorunk vizsgálja, hogy saját készítésű termékről van-e szó, rendszeresen értékesít-e ingóságot, mekkora az ingóság értékesítéséből származó bevétel, illetve az esetlegesen ennek megszerzésére fordtott összeg.

Kell-e adót fizetni ingatlan értékesítése után?

Ingatlan - például: lakás, ház, termőföld - eladása után is felmerülhet az adózási kötelezettség. A 2023-ban érvényes szabályok alapján ellenőrizheti van-e ingatlan értékesítés után szja fizetési kötelezettsége.
Kalkulátorunk figyelembe veszi, hogy milyen jellegű ingatlanról van szó, öröklés, ajándékozás, vagy adásvétel történt-e, mekkora volt az ingatlan megszerzésére fordított összeg és az eladásból származó bevétel, illetve mennyi idő telt el az ingatlan megszerzése óta.

Ha ingatlan szja, ingóság adózás kalkulátorunkkal kapcsolatban kérdése lenne, kérdezze szakértőnket!

Loading...

A kalkulátor betöltése folyamatban van, kérjük, várjon.

Kapcsolódó bejegyzéseink