Facebook image

 Szakértőink

Héhn Miklós partner, számviteli üzletágvezető

Héhn Miklós

Partner
Vezérigazgató-helyettes

A számviteli üzletág vezetőjeként irányítja az RSM Hungary Zrt. számviteli szolgáltatói tevékenységét 2007 óta. Képzettségét tekintve okleveles közgazdász, regisztrált mérlegképes könyvelő, adótanácsadó. Vezetői minőségében a munkaszervezésen és a kollégák szakmai felügyeletén és képzésén kívül feladata a számviteli hivatás legmagasabb minőségi elvárásainak való megfelelés biztosítása is. Napi kapcsolatban van a társaság ügyfeleivel, így közvetve és közvetlenül is ismeri az üzleti élet gyakorlatában felmerülő, a számvitelt, az adózást, a vállalkozások gazdasági, pénzügyi helyzetét érintő feladatokat és a problémákat.

Telefon

Héhn Miklós témái

Héhn Miklós
Héhn Miklós

Számlázás külföldi fizetőeszközben – az áfa és számvitel kapcsolata

Fontos, hogy az elszámolás milyen árfolyamon történik, hisz mind az áfatörvény, mind a számviteli törvény által előírt szabályokat figyelembe kell venni. Továbbá azt is meg kell vizsgálni, hogy melyik nap árfolyamán milyen előírások vonatkoznak a számla elszámolására. A számviteli és az áfatörvény nyújtotta lehetőségek nem megfelelő összehangolása többletmunkát okoznak.

Tovább
Héhn Miklós

Külföldi vállalkozás magyarországi fióktelepe

A külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepéről és kereskedelmi képviseleteiről a külföldi székhelyű vállalkozások magyarországi fióktelepeiről és kereskedelmi képviseleteiről szóló törvény rendelkezik.

Tovább
Héhn Miklós
Héhn Miklós

Közbenső mérleg, osztalékelőleg fizetése

Ha például egy márciusban elfogadott beszámolóban nem döntöttek az osztalékról, azonban később úgy alakult a cég gazdasági helyzete vagy pénzeszközállománya, hogy mégis lehet az eredmény terhére osztalékot fizetni, akkor a tulajdonosok egy taggyűlés keretein belül határozhatnak erről.

Tovább
Héhn Miklós

A vezetői számvitel adhat választ a cégek belső problémáira

Leginkább a belső kihívások sújtják a hazai vállalkozásokat, ezek közül is első helyen az értékesítés és a vállalatirányítás problémái állnak – derül ki vállalati kutatásunkból. A kutatási eredmények fényében úgy látjuk, hogy a belső kihívások feltérképezésére, illetve megoldására a legjobb módszer a vezetői számvitel rendszerszintű használata.

Tovább