Facebook image

Csepei Kinga

Vezető menedzser, Adóüzletág

Csepei Kinga közgazdász, regisztrált adótanácsadó, 2014-ben csatlakozott az RSM Hungary adóüzletágának csapatához. Nemzetközi adózási ügyek, vagyon- és hagyatéktervezés, valamint a családi vállalkozásokhoz kapcsolódó adózás a szakmai fókuszterülete. Adótervezési és adóstrukturálási projekteket irányít, magánvagyon tervezési tanácsadásokat vezet.
Több mint 15 éves szakmai tapasztalattal rendelkezik, pályafutása során dolgozott nemzetközi nagyvállalatnál belső adószakértő munkatársként, illetve nemzetközi tanácsadó cégek szakértőjeként is. Szakmai pályája során adószakértőként egy rendkívül kompetitív piacon a legmagasabb elvárásoknak is meg tudott felelni. Tapasztalatai a nemzetközi adózás, adóstruktúrák kialakítása, adótervezés, komplex adótanácsadás, adókalkulációk és adóbevallások elkészítése terén szerteágazóak.

Telefon
Csepei Kinga témái
Csepei Kinga

10 dolog, amire érdemes figyelni a KIVA kapcsán

A NAV napokban tett bejelentése alapján a KIVÁ-s adózók 2021 májusától az adóhatóság kiemelt figyelmével számolhatnak. A NAV mindenekelőtt a kedvezmények, az elhatárolt veszteség és a beruházások elszámolását fogja vizsgálni. Az adóellenőrzések előtt a KIVA alanyoknak érdemes átvilágítani ezeket a pontokat.

Tovább
Csepei Kinga

Vonzóbb lesz a kiva - Számoljon velünk!

2021-től újabb cégeknek lehet vonzó a kisvállalati adó. A kiva adókulcs jövő évtől 11 százalékra csökkenhet, a kiva választás bizonyos értékhatárai emelkednek. A speciális adóalap megállapítási szabályok sok vállalkozásnak kedvezhetnek a taoval szemben, de nem mindenkinek.

Tovább
Csepei Kinga

Munkáltatói csoportos biztosítások: itt az idő átgondolni a kedvezőbb adózású alternatívákat!

Az Szja tv. szerint a 2018-ban kezdődő, de 2019-re is átnyúló biztosítási évekre mind a kockázati, mind a kockázatinak nem minősülő adóköteles személybiztosítások tekintetében a bérnél jóval kedvezőbben fizethetett díjat a munkáltató. A kedvező átmeneti szabály a 2019-ben kezdődő biztosítási évek tekintetében már nem lesz alkalmazható. Így a cégeknek át kell gondolniuk milyen feltételek mellett tudják optimalizálni ezen juttatásukat.

Tovább
Csepei Kinga

A cafeteriarendszer várható átalakítása 2019-től

A Kormány által 2018. október 19-én előterjesztett őszi adócsomag a nyári változásoknál kevésbé radikálisabban, de a korábban már kitaposott úton konzekvensen halad tovább abban a tekintetben, hogy tovább szűkíti a bérnél kedvezőbb adózás mellett adható juttatások körét. Az itt vázolt tendencia nyomán a béren kívüli juttatások körében jövő évtől a SZÉP -kártya hegemóniája körvonalazódik.

Tovább
Csepei Kinga