Szakértőink

Kalocsai Zsolt, RSM Hungary, elnök-vezésigazgató

Kalocsai Zsolt

Elnök-vezérigazgató
Partner

Az RSM csoport alapítója, több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik a számvitel, belföldi és nemzetközi adózás területén mind a középvállalatok, mind pedig a multinacionális vállalatcsoportok tekintetében. Az RSM vezetése mellett aktívan vesz részt magyar és nemzetközi adóstruktúrák kialakításában, magánvagyon tervezésben, vállalat átstrukturálásokban. Több szervezetben lát el elnökségi illetőleg felügyelőbizottsági tagságot.

Telefon

Kalocsai Zsolt témái

Kalocsai Zsolt
Kalocsai Zsolt

Bizalmi vagyonkezelés: a vagyonstrukturálás új eszköze?

A hazai bizalmi vagyonkezelés intézményének sikere azonban nagyban múlik azon, hogy a kapcsolódó speciális jogszabályok megszületnek-e, és ha igen, milyen keretrendszert biztosítanak a bizalmi vagyonkezelés magyarországi szereplőinek. A részletszabályozás tehát még hiányzik, de ettől függetlenül érdemes áttekinteni, a bizalmi vagyonkezelés gyakorlati alkalmazásának főbb irányvonalait.

Tovább
Kalocsai Zsolt
Kalocsai Zsolt

Maradhat a francia telekomadó

Az ítéletnek különös jelentőséget ad, hogy a magyarországi telefonadó, illetve a távközlési különadó esetében ugyanaz az érvelés alapozta meg az Európai Bizottság kifogását, amely most elbukott Luxemburgban.

Tovább
Kalocsai Zsolt
Kalocsai Zsolt
 Tovább