Facebook image

Összesen 71 bejegyzés

Számlatömböktől az e-számláig: mi változott és mi maradt állandó a számlakiállításban?

Az elmúlt 25 évben hihetetlen mértékben felgyorsult technológiai változások nem hagyták érintetlenül a számlázás és az áfabevallás területét. Negyed évszázad alatt a teljesen megszokott számlatömböktől mára eljutottunk az e-számláig, a papír alapú, postán beadott adóbevallástól a felhő alapú adatszolgáltatásig és az elektronikus bevallásig. Sőt már csak egy lépés választ el bennünket (bár ki tudja, mekkora) az adóhatóság által készített kiajánlott áfabevallástól. Vannak dolgok, amik azonban nem változnak. Ilyen például a számlák adattartamával szembeni részletes elvárások.

Tovább

Csúszik a NAV áfabevallás kiajánlása

Az eredetileg tervezett november 12-i céldátum helyett a veszélyhelyzet fenntartásáig, azaz 2022. január 1-ig biztosan csúszik a NAV áfabevallás-tervezet kiajánlása. A fejlesztések véglegesítéséhez és a rendszer bevezetéséhez úgy tűnik, hogy mégis több idő szükséges.

Tovább

5 tipikus hiba a NAV online számla adatszolgáltatás során

A magyar adózási specialitások jelentős kihívások elé állították a számlázóprogramok – különösen a külföldi ERP rendszerek – nagyvállalati felhasználóit és fejlesztőit. Összefoglalónkból a tipikus problémák mellett a megoldásra is fény derül.

Tovább

Kiemelt témák