Brexit felkészülés vám- és adótanácsadóinkkal

A Brexit folyamat végül megállapodás szerinti forgatókönyvvel zajlik le, az Egyesült Királyság vám és adójogi szempontból 3. országgá válik 2021. január 1-től, amelyre az érintett gazdálkodóknak fel kell készülniük.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Falcsik István

Ügyvéd
Vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás, üzletágvezető

Telefon

A Brexit okozta változások a gazdálkodókat közvetlenül és közvetve is érintik, ugyanakkor tapasztalataink szerint sokan nincsenek azzal tisztában, hogy egyáltalán érintettek lehetnek.

Amennyiben társasága gazdasági tevékenysége tekintetében az alábbi négy kérdés bármelyikére igen a válasz, akkor a Brexit következményeként közvetlenül is érinteni fogják cégüket a változások, ezért érdemes vám- és adótanácsadó szakemberrel konzultálnia a további teendőkről.

  1.  Társasága bonyolít-e az Egyesült Királyság irányába bármilyen áruforgalommal járó tevékenységet (kereskedelem, gyártás, logisztikai szolgáltatás)?
  2. Gyártási tevékenysége során állít-e elő olyan terméket, melyhez az Egyesült Királyságból származó alapanyagokat használ fel (a végtermék származása változhat)?
  3. Érintett-e az Egyesült Királyság tekintetében aktív, vagy passzív bérmunkában?
  4. Az Egyesült Királyság területén letelepedett gazdálkodó-e?

A Brexit társaságuk működésére gyakorolt következményeire való felkészüléshez az RSM vám- jövedék és termékdíj üzletágának szakemberei készséggel állnak társaságuk rendelkezésére egy konzultáció keretében.

RSM Brexit konzultáció 


    Felkeltettük érdeklődését?

    Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

    Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat