Brexit felkészülés vám- és adótanácsadóinkkal

A Brexit folyamat a decemberi UK választásokat követően sem vált még pontosan átláthatóvá. Az Egyesült Királyság vám és adójogi szempontból 3. országgá válik, amely eddig nem tapasztalt változásokat eredményez.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Falcsik István

Ügyvéd
Vám-, jövedéki és termékdíj-tanácsadás, üzletágvezető

Telefon

A Brexit okozta változások a gazdálkodókat közvetlenül és közvetve is érintik, ugyanakkor tapasztalataink szerint sokan nincsenek azzal tisztában, hogy egyáltalán érintettek lehetnek.

Amennyiben gazdasági tevékenysége tekintetében az alábbi négy kérdés bármelyikére igennel válaszol, akkor közvetlenül is érinteni fogják a változások, ezért érdemes vám- és adótanácsadó szakemberrel konzultálnia a további teendőkről.

  1.  Társasága bonyolít-e az Egyesült Királyság irányába bármilyen áruforgalommal járó tevékenységet bonyolít (kereskedelem, gyártás, logisztikai szolgáltatás)?
  2. Gyártási tevékenysége során állít-e elő olyan, melyhez az Egyesült Királyságból származó alapanyagokat használ fel (a végtermék származása változhat)?
  3. Érintett-e az Egyesült Királyság tekintetébenaktív, vagy passzív bérmunkában?
  4. Az Egyesült Királyság területén letelepedett gazdálkodó-e?

A felkészüléshez szükséges rendkívül rövid időre tekintettel az RSM vám- jövedék és termékdíj üzletágának szakemberei készséggel állnak rendelkezésére egy konzultáció keretében az alábbi elérhetőségeken.


    Felkeltettük érdeklődését?

    Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

    Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat