Facebook image
Szektoraink

Adóellenőrzés, adóperek

Az adóhatósági ellenőrzések szemléletváltása az informatikai háttértámogatás fokozott hatékonyságú igénybevételére épül. Ma már nem csak az adatok összegyűjtése, hanem azok statisztikai elemzést meghaladó kiértékelése is megvalósul a NAV rendelkezésére álló összetett adatbázisok alapján. A korábbi, az egyes kiemelt gazdasági szereplőket érintő, bizonyos időszakonként visszatérő „kötelező” ellenőrzések helyett, az ellenőrzések kockázatos adózók, vagy kockázatosnak látszó gazdasági kapcsolatok feltárásának irányába történő koncentrálása figyelhető meg. Az adóhatóság a cégek adatainak, gazdasági kapcsolatainak mélyreható kockázatelemzésével az ellenőrzésre történő kiválasztás lényegesen célzottabbá vált. A NAV elmúlt években végrehajtott fejlesztései  a valós idejű ellenőrzések irányába hatnak.

Az egyes adóigazgatási eljárások eltérő intenzitásúak. Van köztük gyorsan lezajló, és van hónapokig is eltartó, sok figyelmet igénylő, energiát felemésztő vizsgálat. Minden társaság maga dönti el, hogy egyedül kíván-e megfelelni az eljárások során felmerülő különböző kihívásoknak, vagy segítséget kér olyan adószakértőktől, akik a megbízójuk érdekeinek tiszteletben tartása mellett hatékonyan tudják kiszolgálni az adóhatóság eljáró munkatársainak igényeit, eljárási kéréseit.

Képviseleti munkánk során szakmai alapon álló párbeszédet alakítunk ki az adóhatósággal, amelynek eredményeként az esetlegesen felmerülő adójogi problémák kezelése az ügyfeleink érdekeit szolgáló lehető legnagyobb hatékonysággal és legcélravezetőbb módon valósulhat meg. Adójogi képviseletünk során nyitottak vagyunk a már folyamatban lévő ügyekben való közreműködésre is.

Kérdése van?
Forduljon hozzánk bizalommal!

Fajcsák Gábor

Partner, Adóüzletág-vezető

dr. Bulátkó Ottó

Menedzser, Adóüzletág

dr. Falcsik István

Ügyvéd

Telefon
Kérjen ajánlatot online!