Támogatás társasági és iparűzési adóbevallás elkészítése során

Támogatás társasági és iparűzési adó bevallás elkészítése során

Az egyik legnagyobb szakmai körültekintést kívánó feladat az évzáráshoz kapcsolódóan a társasági adó és iparűzési adó bevallások elkészítése.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Vizer József, RSM Hungary, Adómenedzser, adószakértő

Vizer József

Igazgató, Adóüzletág

Telefon

Kiknek szól ajánlatunk?

Ajánlatunk azon társaságok számára szól, amelyek különös figyelmet kívánnak fordítani arra, hogy társasági adó bevallásuk és iparűzési adó bevallásuk helyes kalkuláció alapján kerüljön benyújtásra, megelőzve ezáltal az adóhatóság megállapításait, illetőleg az esetleges szankciókat.

Mi adóbevallás készítést támogató szolgáltatásunk tartalma?

Munkánk során áttekintjük a rendelkezésünkre bocsátott társasági és iparűzési adó kalkulációkat. Ennek keretében az átadott főkönyvi kivonat és az egyes adóalap módosító tételek alátámasztására szolgáló analitikák, bizonylatok főleg mintavételes, részben tételes áttekintésére, ellenőrzésére kerül sor. Figyelembe vesszük és ellenőrizzük a korábbi évek elhatárolt veszteségeinek felhasználhatóságát a korábban benyújtott bevallások, illetve kérelmek tükrében. Amennyiben a társaság transzferár nyilvántartás készítésére kötelezett, akkor annak formai vizsgálatára is sort kerítünk. Az áttekintés eredményéről rövid összefoglalót készítünk, amelyet megvitatunk Önökkel.

Miért érdemes hozzánk fordulni a társasági adó és iparűzési adó kalkuláció tekintetében?

  • Az áttekintés során feltárásra kerülnek a kalkuláció készítése során figyelmen kívül hagyott adózás előtti eredmény módosító tételek.
  • Munkánk során kiemelt figyelmet fordítunk a nem a vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségek, ráfordítások – mint adóalap növelő tételek –  feltárására.
  • Az egyes kalkulációk ellenőrzése során felhívjuk a figyelmet az érvényesíthető adókedvezményekre.
  • Adókedvezmény igénybevétele esetén megvizsgáljuk az érvényesíthetőség feltételeit (pl.: előadó-művészeti szervezet-, vagy látvány-csapatsport támogatás esetén a támogatási szerződések és támogatási igazolások megfelelőségét, a kiegészítő támogatás megfelelő összegben és határidőre való teljesítését),
  • Az iparűzési adó kalkuláció áttekintése során nem csak az adóalap levezetésére és adókedvezményekre helyezünk hangsúlyt, hanem az egyes önkormányzatok közötti adóalap megosztás is a vizsgálat tárgyát képezi.
  • Igény esetén nem csak a kalkulációk véglegesítésében, hanem a kapcsolódó bevallások kitöltésében is segítséget nyújtunk.
  • Az áttekintés során választ tudunk adni arra, hogy a társaság kötelezett-e transzferár dokumentáció készítésére.
  • Az egyeztetések során - igény szerint - lehetőség van további adókérdések felvetésére is.

Milyen díjazással végezzük szolgáltatásunkat?

Az előzetesen rendelkezésünkre bocsátott kalkuláció (esetleg bevallás),valamint főkönyvi kivonat áttekintését követően munkánk várható időigénye és a kalkuláció bonyolultsága alapján egyedi árajánlatot készítünk az érdeklődők számára.


Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat

 Tovább