ConnecTAX Invoice Zoom

Ellenőrizni szeretné, milyen számlázási információkat lát önről az adóhatóság, és ezek mennyiben egyeznek a társaság által jelentett, nyilvántartott adatokkal? Monitorozni kívánja, van-e eltérés a saját és a NAV-nál tárolt információk között? Invoice Zoom szolgáltatásunk segítségével ezt automatizáltan megteheti.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Dely-Simon Alexandra

Adótanácsadó

Kóczé Péter, RSM Hungary, Digitális megoldások, Üzletágvezető

Kóczé Péter

Digitális megoldások, Üzletágvezető

Telefon

Miben segít az Invoice Zoom?

Megoldásunkkal partnerünk önmaga is szimulálni képes egy adóhatósági számlaadat-ellenőrzést, így tetszőleges gyakorisággal ellenőrizheti akár több számlázórendszerére vonatkozóan, hogy milyen számlaadatok kerülhetnek be az adóhatósághoz. Az ellenőrzés a riportálási kötelezettséggel érintett számlákat és az e körbe nem tartozó, ugyanakkor áfakötelezettséget jelentő számlainformációkat is lefedi. Adóbevallásai elkészítése előtt pedig belső kontrollként támaszkodhat ellenőrző modulunkra.

Ezzel a megoldással kiszűrhetők azok a problémák, amelyek egy adóhatósági ellenőrzés esetén adókockázattal járnak. Az Invoice Zoom segítségével világosan láthatóak azok a számlák, amelyek:

  • jelentéskötelesek, de nem kerültek jelentésre vagy a jelentésük hibára futott,
  • utólag érvénytelenítésre kerültek és az új jelentés elmaradt vagy sikertelen volt,
  • jelentésre kerültek, de valamilyen hiba folytán eltérő adatokkal szerepelnek a belső és az adóhatósági adatbázisokban,
  • jelentésre kerültek adóhatóság részére, de a számlázóprogramok nem tartalmazzák azt.

Hogyan működik az Invoice Zoom?

A program egy automatizált ellenőrzést futtat le, amelynek keretében a számlázóprogramokban tárolt adatokat összeveti a NAV részére lejelentett és az adóhatóság rendszerében megtalálható, kimenőszámla-adatokkal. A vizsgálatok kézi beavatkozás nélkül, automatikusan, tetszőleges ütemezésben (óránként, naponta, hetente, stb.) indíthatóak.

ConnecTAX Invoice Zoom

A rendszer az érintett társaság számlaadatai és a NAV adatai alapján jelzi az esetleges eltéréseket, illetve képes egy adóhatósági ellenőrzési kör szimulálására. Az időben korrigált adatokkal a számlánként akár 500 ezer forintos számlariportbírság kockázata hatékonyan csökkenthető.  

Kinek ajánljuk az Invoice Zoom modult?

  • Nagy kimenő számlaforgalommal rendelkező cégeknek
  • Számlaadat-jelentésre kötelezett társaságoknak
  • Havi, negyedéves áfaanalitikát és áfabevallást készítő társaságoknak
  • Adócompliance-terület támogatására

Technikai követelmények

A szoftver használata a jogszabályokban előírt kötelező adatszolgáltatási funkciókra épül. Az elemzésbe bevonásra kerülő számlázóprogram(ok)nak rendelkeznie kell az adóhatóság számára biztosítandó adatexport funkcióval.

Nincs szükség további programok telepítésére és a számlázórendszerében további beállítások elvégzésére, csupán a kinyert XML-adatállományokat kell feltölteni a ConnecTAX FTP-tárterületére. Emellett egy megfelelő jogosultságokkal rendelkező NAV technikai felhasználóra van szükség a szolgáltatáshoz.

Adatvédelem, GDRP

Szolgáltatásunk informatikai hátterének magas szintű védelme révén GDRP-kompatibilis adatfeldolgozóként nyújtjuk szolgáltatásunkat adatkezelő partnereink részére.

Miért válassza Digitális adózási megoldások szolgáltatásainkat?

A számlázási adatok olyan bizalmas információt jelentenek, amelyek kezelése megfelelő technikai és biztonsági hátteret kíván. Felhőalapú ConnecTAX-rendszerünk biztosítani tudja a kimenő számlák adatainak biztonságos megküldését akár több számlázóprogram által előállított számlák adatainak esetében is.. A számlaadatbeküldési folyamathoz szükséges technikai és szabályozási előfeltételek auditálását, a testreszabott megoldás elkészítését és annak megvalósítását digitális megoldásokat fejlesztő csapatunk teljeskörűen biztosítani képes. 

Az RSM 120 országra kiterjedő nemzetközi hálózata pedig további hátteret és a már létező külföldi megoldások tapasztalataira való rálátást is biztosítja partnereink, ügyfeleink számára.


Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat

 Tovább