ConnecTAX Invoice Zoom - Számlaaudit

Ellenőrizni szeretné, milyen számlázási információkat lát önről az adóhatóság, és ezek mennyiben egyeznek a társaság által jelentett, nyilvántartott adatokkal? Monitorozni kívánja, van-e eltérés a saját és a NAV-nál tárolt információk között?

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Szenior adótanácsadó

Kóczé Péter, RSM Hungary, Digitális megoldások, Üzletágvezető

Kóczé Péter

Digitális adózási megoldások, Üzletágvezető

Telefon

Invoice Zoom szolgáltatásunk segítségével ezt automatizáltan megteheti.

Miben segít az Invoice Zoom?

Megoldásunkkal partnerünk önmaga is szimulálni képes egy adóhatósági számlaadat-ellenőrzést, így tetszőleges gyakorisággal ellenőrizheti akár több számlázórendszerére vonatkozóan, hogy milyen számlaadatok kerülhetnek be az adóhatósághoz. Az ellenőrzés a riportálási kötelezettséggel érintett számlákat és az e körbe nem tartozó, ugyanakkor áfakötelezettséget jelentő számlainformációkat is lefedi. Adóbevallásai elkészítése előtt pedig belső kontrollként támaszkodhat ellenőrző modulunkra.

Ezzel a megoldással kiszűrhetők azok a problémák, amelyek egy adóhatósági ellenőrzés esetén adókockázattal járnak. Az Invoice Zoom segítségével világosan láthatóak azok a számlák, amelyek:

  • jelentéskötelesek, de nem kerültek jelentésre vagy a jelentésük hibára futott,
  • utólag érvénytelenítésre kerültek és az új jelentés elmaradt vagy sikertelen volt,
  • jelentésre kerültek, de valamilyen hiba folytán eltérő adatokkal szerepelnek a belső és az adóhatósági adatbázisokban,
  • jelentésre kerültek adóhatóság részére, de a számlázóprogramok nem tartalmazzák azt.

Hogyan működik az Invoice Zoom?

A program egy automatizált ellenőrzést futtat le, amelynek keretében a számlázóprogramokban tárolt adatokat összeveti a NAV részére lejelentett és az adóhatóság rendszerében megtalálható, kimenőszámla-adatokkal. A vizsgálatok kézi beavatkozás nélkül, automatikusan, tetszőleges ütemezésben (óránként, naponta, hetente, stb.) indíthatóak.

ConnecTAX Invoice Zoom

A rendszer az érintett társaság számlaadatai és a NAV adatai alapján jelzi az esetleges eltéréseket, illetve képes egy adóhatósági ellenőrzési kör szimulálására. Az időben korrigált adatokkal a számlánként akár 500 ezer forintos számlariportbírság kockázata hatékonyan csökkenthető.  

Kinek ajánljuk az Invoice Zoom modult?

  • Nagy kimenő számlaforgalommal rendelkező cégeknek
  • Számlaadat-jelentésre kötelezett társaságoknak
  • Havi, negyedéves áfaanalitikát és áfabevallást készítő társaságoknak
  • Adócompliance-terület támogatására

Adatvédelem, GDPR

Szolgáltatásunk informatikai hátterének magas szintű védelme révén GDPR-kompatibilis adatfeldolgozóként nyújtjuk szolgáltatásunkat adatkezelő partnereink részére.

Miért válassza Digitális adózási megoldások szolgáltatásainkat?

A számlázási adatok olyan bizalmas információt jelentenek, amelyek kezelése megfelelő technikai és biztonsági hátteret kíván. Felhőalapú ConnecTAX-rendszerünk biztosítani tudja a kimenő számlák adatainak biztonságos megküldését akár több számlázóprogram által előállított számlák adatainak esetében is.. A számlaadatbeküldési folyamathoz szükséges technikai és szabályozási előfeltételek auditálását, a testreszabott megoldás elkészítését és annak megvalósítását digitális megoldásokat fejlesztő csapatunk teljeskörűen biztosítani képes. 

Az RSM 120 országra kiterjedő nemzetközi hálózata pedig további hátteret és a már létező külföldi megoldások tapasztalataira való rálátást is biztosítja partnereink, ügyfeleink számára.


Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat

Érdeklik a legfrissebb adóváltozások?

Iratkozzon fel hírlevelünkre, és legyen mindig naprakész!

Feliratkozom
 Tovább