ConnecTAX Converter

Online számlaadatküldés az új 1.1 NAV-sémának megfelelően, konverterünk segítségével.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Németh Lilla

Szenior adótanácsadó

Kóczé Péter, RSM Hungary, Digitális megoldások, Üzletágvezető

Kóczé Péter

Digitális adózási megoldások, Üzletágvezető

Telefon

2019. június 4-től az adóhatóság csak az új 1.1 XSD-séma szerinti XML-számladokumentumokat fogadja be az online számlaadat-szolgáltatásra kötelezett cégektől.

Az új XML-struktúra számlázóprogramban vagy vállalatirányítási rendszerben történő automatikus előállításáig átmeneti megoldást tudunk kínálni cégének konverterünkkel, mely a helyes 1.0 XML-számladokumentum alapján automatikusan előállíthatja a NAV által befogadható 1.1 XML-számladokumentumot. 

Amennyiben számlázóprogramja nem készült még fel az új formátumú adatbeküldésre, megoldásunk segítségével és a szükséges finomhangolással számlaadatait biztonsággal elküldheti az adóhivatal felé, így adókockázat nélkül fejezheti be a szükséges házon belüli IT-fejlesztéseket.  

Az 1.0 verziójú XML dokumentumokban előálló adatokat a ConnecTAX platform fogadja, de ezek a már nem érvényes formátumú dokumentumok hibaüzenettel fognak visszatérni június 4-től az adóhatóságtól, így az adatszolgáltatás javított, ismételt beküldésére lenne szükség. A szükséges információk birtokában a ConnecTAX Invoice Reporter felhasználói számára kialakított Converter modulunk a beküldendő 1.0 dokumentumokat az új 1.1 sémának megfelelően alakítja át.

Érdekli konverter megoldásunk?
A linkre kattintva tudja felvenni kollégáinkkal a kapcsolatot.

A ConnecTAX Converter modulunk eredményes működésének előfeltétele, hogy a beérkező dokumentum megfeleljen az XML 1.0 sémának és tartalmilag helyes legyen. Keresse technológiai adótanácsadóinkat, hogy megvizsgáljuk, önnél a konverter milyen feltétellel/hatékonysággal alkalmazható.  

Az automatikus konverter rövidtávon támogatást ad a jogszabályi megfelelés biztosításához, de nem váltja ki azt a fejlesztést, amelynek célja az 1.1 verziójú XML-dokumentumok előállítása. 


    Felkeltettük érdeklődését?

    Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

    Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat

     Tovább