Adóellenőrzés, Adójogi képviselet

Egy vállalat életében a hatósági ellenőrzés leggyakrabban NAV által lefolytatott ellenőrzési eljárást jelent.

Miért válassza Adójogi képviselet szolgáltatásunkat?

Adójogi szakértőink rendkívüli rutinnal rendelkeznek az adóellenőrzések területén. Sokan közülük pályafutásuk során a hatósági ellenőrzési oldalról is ismerik a folyamatokat, így nagy hatékonysággal tudják segíteni ügyfeleinket az adóhatósági auditok során.

Közvetve vagy közvetlenül az adóhatóság van jelen leggyakrabban a vállalkozások mindennapjaiban, hiszen nem csak havi, negyedéves, éves gyakorisággal kell a bevallásokat benyújtani, hanem az adóhatóság vizsgálja a legnagyobb erőkkel, hogy az ellenőrzési hatáskörébe tartozó költségvetési bevételek rendben befolytak-e, azaz az ellenőrzés alá vont gazdasági társaságok, magánszemélyek adókötelezettségeinek teljes mértékben eleget tettek-e.

Az adóellenőrzések eltérő intenzitásúak. Van köztük gyorsan lezajló, és van hónapokig, vagy akár évekig is eltartó, sok figyelmet igénylő, energiát felemésztő vizsgálat. Minden vállalkozás maga dönti el, hogy egyedül kíván-e megfelelni az ellenőrzés során felmerülő különböző kihívásoknak, vagy segítséget kér olyan szakemberektől, akik a megbízójuk érdekeinek tiszteletben tartása mellett hatékonyan tudják kiszolgálni az adóhatóság eljáró munkatársainak igényeit, eljárási kéréseit. 

Képviseleti munkánk során szakmai alapon álló párbeszédet alakítunk ki az adóhatósággal, amelynek eredményeként az esetlegesen felmerülő adójogi problémák kezelése az ügyfeleink érdekeit szolgáló lehető legnagyobb hatékonysággal és legcélravezetőbb módon valósulhat meg. Adójogi képviseletünk során nyitottak vagyunk a már folyamatban lévő ügyekben való közreműködésre is:

  • támogatás és képviselet adóellenőrzések során
  • kérelmek, észrevételek, fellebbezések előkészítése, benyújtása, nyomon követése
  • keresetlevelek elkészítése és a megbízó képviselete adóhatósági határozatok bírósági felülvizsgálata kapcsán.

Kérdése van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

dr. Csüllög Balázs

Szenior adótanácsadó, adójogász

dr. Szűcs Bálint partner, ügyvéd, adótanácsadó

dr. Szűcs Bálint

Irodavezető ügyvéd
Partner, Adótanácsadó

Telefon

Kapcsolódó termékeink

Termékeink a vállalkozások megfelelő döntéséhez nyújtanak segítséget! Kérdéseivel forduljon bizalommal szakértőinkhez!

Teljes körű tájékoztatás

Adócsoportunk hírlevél formájában tájékoztatja ügyfeleinket az aktuális adóváltozásokról, illetve az esetlegesen megjelenő adóhatósági jogértelmezésekről. Úgy véljük, az időben történő tájékoztatás a jogszabályi változásokról nagyban hozzájárul ügyfeleink pénzügyi terveinek pontosításához, valamint az adóoptimalizálásukhoz.

Társaságunk szakértői rendszeresen megírják véleményüket blogunkon.

Iratkozzon fel értesítőnkre, hogy első kézből megkapja publikált anyagainkat!

Felkeltettük érdeklődését?

Kérjen ajánlatot, vagy forduljon kérdéseivel szakértő kollégáinkhoz!

Szakértőink rendszeresen publikálnak szakmai anyagokat

 Tovább