Szakértőink

Pentz Edina

Bérszámfejtési üzletágvezető

A bérszámfejtési és társadalombiztosítási terület szakértője. Több mint húsz éves tapasztalattal rendelkezik a magyarországi foglalkoztatás adminisztrációjának, adó- és járulékterhekre vonatkozó előírásainak gyakorlati alkalmazásában, külföldi állampolgárok magyarországi foglalkoztatását érintő kérdésekben, magyar állampolgárok külföldi munkavégzésére vonatkozó szabályok alkalmazásában. Az RSM Hungary Zrt. bérszámfejtési üzletágának vezetőjeként gondoskodik a több száz alkalmazottat foglalkoztató hazai és multinacionális ügyfelünk megbízásaihoz kapcsolódó feladatok határidőben történő hiánytalan teljesítéséről.

Telefon

Pentz Edina témái

Pentz Edina

Munka törvénykönyve: 2013. január 1-jétől hatályos változások

A Munka Törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvény rendelkezéseinek többsége már hatályba lépett, azonban az Mt. munkaszerződéstől eltérő foglalkoztatásra, a szabadságra és annak kiadására, valamint a távolléti díjra vonatkozó szabályok csak most, 2013. január 1-jén léptek hatályba. Jelen bejegyzésemben a legfontosabb idei változásokat foglalom össze.

Tovább
Pentz Edina

Távolléti díj: újabb módosítás a láthatáron

Ahogy arról blogunkon korábban már beszámoltunk, heves vitát gerjesztett a távolléti díj számításának új módja, amelynek eredményeként előfordulhatott, hogy a munkavállalóknak a havi bérétől eltérő összeget kellett volna számfejteni a szabadságuk idejére.

Tovább
Pentz Edina
Pentz Edina

Távolléti díj: programozott trükközés?

Parázs vitát gerjesztettek a múlt héten a távolléti díj szabályozásával kapcsolatos legfrissebb fejlemények. Mint ismert, január 1-je óta a szabadság idejére járó távolléti díjat az alapbér alapján, egy egyszerű osztószám segítségével kell meghatározni. Ám e kalkuláció eltér a ledolgozott munkanapokra jutó munkabér számításától, így könnyen megtörténhet, hogy egy pihentető július után a munkavállaló bankszámlája a megszokottnál kisebb összeggel hízik a havi fizetés megérkezésekor.

Tovább
Pentz Edina

Az idén is sok hosszú hétvégén pihenhetünk

Épp hogy csak túl vagyunk az első teljes munkahéten, amikor az év végi hosszú pihenés után próbáltuk újra felvenni a munkahelyi ritmust, mégis sokan már a következő hosszú hétvégét várják. Nézzük, hogyan alakulnak az ünnep- és pihenőnapok 2013-ban!

Tovább
Pentz Edina