Szakértőink

Hegedüs Sándor partner, adóüzletág-vezető

Hegedüs Sándor

Adószakértő

Több mint tizenöt éves tapasztalattal rendelkezik adóellenőrzésben, magyar és nemzetközi adótanácsadásban, mely többek között magában foglalja adótanácsadói levelek, állásfoglalások elkészítését, adótervezést magyar és nemzetközi társaságok, cégcsoportok számára. Részt vesz átvilágítások, adótanácsadói levelek, valamint transzferár dokumentációk elkészítésében, szakmai ellenőrzésében. Rendszeresen nyilatkozik a sajtó számára adószakmai kérdésekben.

Telefon

Hegedüs Sándor bejegyzései

Az ingó- és ingatlanértékesítések szja-vonzatai

Legújabb szja kalkulátorunkkal ki is számolhatja, hogy mennyi adót kell fizetni ezen adás-vételek után!» Ahhoz, hogy ki tudjuk számolni a fizetendő adónkat, fontos már az elején megkülönböztetni két hasonló, de mégis eltérő fogalmat.

Tovább

Transzferár: előzetes ármegállapítási eljárás

Az előzetes ármegállapítási eljárás, angol nevén advance pricing arrangement (ismertebb nevén „APA”) 2007. január 1-je óta kérhető Magyarországon. Az eljárás lényege, hogy az adózó az adóhatóságtól kéri egy bizonyos, kapcsolt féllel (felekkel) kötött szerződés árazásának megvizsgálását, illetőleg megerősítését. Amennyiben az adóhatóság megfelelőnek tartja a bemutatott tények és körülmények alapján az ügylet árazását, úgy határozatban állapítja meg a szokásos piaci árat.

Tovább

Transzferár-dokumentáció: Költségátterhelés felosztási kulcs alátámasztásával

A transzferár-nyilvántartásra vonatkozó szabályokat tartalmazó 22/2009. (X. 16.) PM-rendelet (továbbiakban: rendelet) 2012. január 1-jei módosítása mentesítette a nem főtevékenység keretén belül nyújtott szolgáltatás, termékértékesítés ellenértékének kapcsolt vállalkozás részére változatlan összegben történő átterhelését a dokumentálási kötelezettség alól.

Tovább
 Tovább