Szakértőink

Fajcsák Gábor, RSM Hungary, Adómenedzser, Okleveles nemzetközi és forgalmi adószakértő

Fajcsák Gábor

Partner, Adóüzletág-vezető

Az RSM közel 30 fős adóüzletágának vezetőjeként hazai és nemzetközi nagyvállatokkal dolgozik együtt, fő szakterületei az adóellenőrzés, digitális adózási megoldások, nemzetközi és belföldi cégstruktúrák kialakítása, cégeladásokhoz és akvizíciókhoz kapcsolódó adótervezés, cégátvilágítás, adókedvezmények, valamint vagyontervezéshez kapcsolódó adótanácsadás. Többéves adóhatósági ellenőrzési tapasztalatot követően több mint 10 éve csatlakozott az RSM Hungary adótanácsadói csapatához.

Telefon

Fajcsák Gábor témái

Fajcsák Gábor

Mától fizetjük a chipsadót!

Chips, csokoládé, fagylalt – mától drágábban juthatunk hozzá napi betevő nasinkhoz, életbe lépett ugyanis a népegészségügyi termékadóról szóló törvény. A lakosság által csak „chipsadóként” becézett közteher kiszerelés függvényében pár tíz-néhány száz forintos többletkiadást jelent egységenként. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat az új jogszabályról.

Tovább
Fajcsák Gábor

Ingatlan-adókötelezettség: határidő!

Már csak két napjuk maradt az ingatlannal rendelkező társaságoknak az augusztus 31-ével lejáró határidőig, hogy megállapítsák és bejelentsék az adóhatóságnak ebbéli minőségüket! A feladat, azaz annak megállapítása, hogy egyáltalán mely társaság minősül ingatlannal rendelkező társaságnak, és kell ebből fakadóan adatot szolgáltatnia, nem egyszerű. Jelen bejegyzésemben összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább
Fajcsák Gábor
Fajcsák Gábor

Társaságiadó-bevallás - vizsga minden évben!

Ki örül a legjobban a nyár kezdetének? A válasz akár egyszerű is lehet: diák és tanár egyaránt. Persze van egy másik kör is, amely hihetetlen megkönnyebbüléssel ébred június 1-jén reggel, ha az előző napi vizsgán átment. De kik is vizsgáznak május 31-én?

Tovább
Fajcsák Gábor

Adminisztrációs túlzások az adóbevallásban

Sokunkban él az emléke annak az időszaknak, amikor a személyijövedelemadó-bevallás benyújtásának utolsó napján össznépi program volt a bevallások feladása miatti postai sorban állás. Aztán jött az elektronikus világ, és egyre többen döntöttek és döntenek úgy, hogy azon túl, hogy az ABEV program használatával töltik ki a bevallásukat, megspórolják maguknak a sorban állás kényelmetlenségét is, és az otthon édes melegéből egy klikkeléssel teljesítik kötelezettségüket.

Tovább
Fajcsák Gábor

Sportkedvezmény: töltve a rajtpisztoly

Június 15-én végre hatályba léphet a sokak által várva várt, már a tavalyi évben elfogadott, de eddig az Európai Unió jóváhagyására váró, a sportot érintő társaságiadó-kedvezmény, amelynek az EU miatt szükséges módosításai a hírek szerint a jövő héten kerülnek az Országgyűlés elé.

Tovább
 Tovább