Kalocsai Zsolt
Vizer József

Adóelőleg-nyilatkozat: nagy a tét!

A személyi jövedelemadó-előleg megállapításakor fontos szerepe van a figyelembe vehető kedvezményekhez kapcsolódó munkavállalói nyilatkozatoknak. A pontos tudnivalókról és egyéb érdekes részletekről az alábbiakon túl szakmai blogunkban olvashat.

Tovább
Vizer József

Újévi útravaló – Hogyan adózunk januártól?

A januártól életbe lépő adóváltozások mind a vállalati szektort, mind a lakosságot érintik. Megváltoznak a legfontosabb adókulcsok; a vállalati adóteher 10 százalékra, a magánszemélyek jövedelemadója fokozatosan 16 százalékra csökken.

Tovább

Hol legyen a vállalati székhely?

Budapest, 2010. december 15. A társasági nyereségadókulcs lecsökkentése kedvező adókörnyezet teremt azon külföldi vállalatok számára is, amelyek adótervezési céllal kívánnak letelepedni Magyarországon. Azonban az európai jogszabályok implementálása során egy jelentős terület, a székhelyszolgáltatás szabályozása kimaradt, melynek következtében jogbizonytalanság alakulhat ki e téren - állítja dr. Szűcs Bálint, az RSM DTM Hungary partnere.

Tovább

Őrzi előnyét a cafeteria

Annak ellenére, hogy továbbra is adókötelesek maradnak egyes béren kívüli juttatások - sőt megszűnik az internet juttatás adómentessége - a vonatkozó adómérték csökkenése következtében jövőre még inkább megéri a munkabér növelése helyett a béren kívüli juttatások összegének emelésére helyezni a hangsúlyt- hívja fel a figyelmet Hegedüs Sándor, az RSM DTM Hungary Zrt. partnere.

Tovább
Héhn Miklós
Kalocsai Zsolt

Kalocsai Zsolt, az RSM Hungary Zrt. vezérigazgatójának kommentje a nyugdíjrendszer változása kapcsán

A tegnapi miniszterelnöki bejelentés a magánnyugdíjrendszert érintő tervezett intézkedésekről láthatóan egyre nagyobb vihart kavar. Várható volt, hogy előbb vagy utóbb a magánnyugdíj-rendszert érintő változás bejelentésre kerül, hiszen egyrészt ismertek voltak a kormány ez irányú tervei, másrészt az EU az elszámolási szabályokkal kapcsolatosan nem túl régen elutasító választ adott.

Tovább
Kalocsai Zsolt

Válságadók, de meddig tart a válság?

Önmagában az ún. válságadók bejelentése a miniszterelnök részéről a tegnapi nap folyamán nem jelentett, jelenthetett meglepetést a közélet és különösen az adótörvények iránt érdeklődők számára, hiszen az részben már ismertté vált, sőt a hivatalos kommunikáció részét is képezte az elmúlt napokban. .

Tovább
Kalocsai Zsolt

Az adóraktárral valódi piaci előnyhöz juthatnak a vállalkozások

A legtöbb vállalkozás életében a bevétel generálás mellett a cash-flow tervezés jelenti a legnagyobb problémát. A vezetők az átmeneti nehézségeket azonnali tőkebevonással próbálják kompenzálni, pedig sok esetben egyéb lehetőségeket is érdemes lenne megfontolni. A legtöbb termelő és kereskedelmi vállalkozás számára megoldást jelenthet az adóraktárban való értékesítés, hiszen ez forgalmiadó-mentes értékesítést, kedvezőbb árazást, és jobb cash-flow eredményt generál.

Tovább

Sajtókapcsolat

Morvay Szilvia

Marketing vezető

Telefon
 Tovább