Héhn Miklós

A válság a cégek belső problémáit is növelte (Vállalati kutatás)

A nemzetközi és hazai gazdasági környezet turbulenciái a vállalatok belső problémáit is felerősítette. A vevőkör és a piacok szűkülésével párhuzamosan felerősödő konkurenciaharc és a beszállítói problémák mellett a cégek tőkehelyzetének stabilizálása, a költségek kontrollja, a belső változások és a munkaerő menedzselése jelentették a főbb kihívásokat a cégvezetők számára. A jogszabályok gyakori változása pedig nem csak a jogkövetést nehezítette, de ennek következményeként az adóhatósági eljárások kimenetelét is bizonytalannak érezték a társaságok - derül ki RSM DTM Zrt. friss vállalati kutatásából.

Így változtak a transzferár-szabályok januártól

2012. január elsejétől számos ponton módosultak a transzferár nyilvántartásra vonatkozó szabályok, teljesítésük sok tekintetben kisebb terhet ró az adózókra. Ugyanakkor a transzferár szabályok megsértése esetén súlyosabb szankciókra kell számítaniuk a vállalkozásoknak a jövőben - összegez az RSM DTM szakértője.

Érdemes cafeteriában gondolkodniuk a munkáltatóknak

Megnövekedett teher mellett, de - a végleges a jövő évi szabályokat alapul véve - továbbra is őrzik költségelőnyüket a béren kívüli cafeteria rendszerben adható juttatások. A munkáltatók a meghatározott elemekre a maximált összeghatárig 31 százalékos adóteher mellett biztosíthatnak forrásokat munkavállalóik számára - összegzi az RSM DTM szakértője.

Magyar jelölt Európa tíz legjobb cége között

Európa 10 legjobb vállalkozása közé sorolták a Lipóti Pékséget és vezetőjét, Tóth Pétert az European Business Awards 'Év vállalkozója' díjának rangsorában. A kiemelkedő és innovatív vállalati teljesítményt elismerni hivatott díjak elnyeréséért több mint 1350 európai vállalkozás mérette meg magát.

Héhn Miklós

Vállalati járműpark – növekvő adóvonzatok

A tervek szerint 2012 januárjától differenciáltan emelkedik a társaságok által fizetendő cégautóadó összege. Az új, kisebb teljesítményű gépkocsik esetében alacsonyabb lesz az adónövekmény, míg a régi nagy teljesítményű autóknál megtöbbszöröződnek a díjak.

Előremutató megoldás a fordított áfa alkalmazása

A kormányzat a fordított adózás további kiterjesztését kezdeményezi általános forgalmi adó tekintetében, a mezőgazdasági termékeket illetően, ami előremutató és kedvező hatású lépés, hiszen az adóhatóság az utóbbi időben sorra leplezett le áfa-visszaélésekre alakult társaságokat. Ugyanakkor azt is látni kell, hogy a gazdaságban számos további "fertőzött" terület van, ami az egyedi kezdeményezések mellett az áfa rendszer mélyebb átgondolását indokolja - emelte ki Hegedüs Sándor az RSM DTM Zrt. adópartnere.

Magyar rendszám, kedvezményes regisztrációs adó – csak áfával együtt!

Vészesen közeledik szeptember első napja, ezt követően pedig jelentősen szigorodnak a külföldi rendszámú járművek belföldi üzemeltetésének szabályai. A vonzónak tűnő, év végig tartó regisztrációsadó-amnesztia azonban - bonyolultsága mellett - még áfa kötelezettséget is tartogat az érintettek számára, ami az előzetes lelkesedést jelentősen lehűtheti - véli az RSM DTM Zrt. szakértője.

Marketing vezető

Honlapunk működése során sütiket használunk annak érdekében, hogy az egyes funkciók az oldal látogatóinak számára is kényelmesebben elérhetőek legyenek, illetve honlapunk használatáról statisztikai adatokat kaphassunk. A honlapunk használatára vonatkozó statisztikai adatokat a Google Analytics szolgáltatása biztosítja számunkra. A statisztikai adatok nem alkalmasak arra, hogy az oldal látogatóit beazonosítsuk, róluk bármilyen személyes adatot rögzítsünk. A felhasználói szokásokról kapott kép sem az egyénre, hanem az oldalra látogatók összességére vonatkozóan tartalmaz információkat. A hozzájárulás mérlegelése során kérjük, vegye figyelembe, hogy a sütik az alkalmazásával jobban átláthatjuk, hogy mi érdekli a holnapunkra látogatókat és ennek köszönhetően olyan anyagokat tudunk feltölteni, amelyek várhatóan nagyobb érdeklődésre tartanak számot. A sütik engedélyezése esetén a Google a felkeresett honlapok alapján olyan hirdetéseket jeleníthet meg, amely számot tarthat az Ön érdeklődésére. A sütikkel átadott információk ebben az estben sem tartalmaznak semmilyen személyes adatot. A sütik alkalmazásával kapcsolatban az Ön által használt böngésző Súgó menüje további információkat tartalmaz. Adatvédelmi tájékoztatónkat itt tudja elolvasni. Tovább