Újra magyar cég Európa tíz legjobbja között

Európa 10 legjobb vállalkozása közé sorolták a Biofilter Környezetvédelmi Zrt.-t és tulajdonos vezérigazgatóját, Deák Györgyöt az European Business Awards "Az Év Vállalkozója" díjának rangsorában. Európa 29 országából több mint 600 európai vállalkozás mérette meg magát a kiemelkedő és innovatív vállalati teljesítményt elismerő díjakért folyó versenyben.

Kétélű kiigazítás: górcső alatt a friss adócsomag

A kormány legújabb "hetes" csomagjából a számlaellenőrzés kiterjesztése előremutató, gazdaságfehérítő hatású lépés, a bankadó fenntartása és a tranzakciós illeték duplájára emelése azonban éppen a remélt gazdasági növekedés elől szívja el a levegőt. Az RSM DTM a legújabb kiigazítási terveket elemezte.

Vizer József

Innovációs járulék: elveszíthetik mentességüket a kisvállalkozások

Mikro- és kisvállalkozások is bekerülhettek idén év elejétől az innovációs járulékot fizető cégek körébe. Az ok: a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló törvény módosítása. Az anyagi teher növekedése mellett félő, hogy az érintett vállalkozások egy része nem is tud új keletű kötelezettségéről.

Innovatív magyar cégek az Európai Üzleti Díj kapujában

Innováció - ez a fogalom messze kiemelkedett azon jellemzők közül, amelyekkel az idei European Business Awards magyar nemzeti döntősei írták körül üzleti tevékenységüket. Az RSM tanácsadó cég által támogatott megmérettetésen a középdöntőbe jutott húsz magyar vállalkozás példája jól mutatja: ha a cégvezetés képes lehetőségként és kihívásként tekinteni a válságra, a nehéz gazdasági körülmények a cég megerősödését is elősegíthetik.

Fókuszban a webes világ: dinamikus bővülésre számítanak a cégek

Budapest, 2012.06.14. A több gazdasági ágazatban tapasztalható, évek óta tartó stagnálás vagy visszaesés közepette a magyarországi cégek számára még fontosabbá válnak azok a területek, ahol nagy bizonyossággal a jövőben is bővülésre lehet számítani. Ezek között első helyet foglal el az elektronikus kereskedelem és szolgáltatások világa. Nem meglepő, hogy a vállalkozások túlnyomó része igyekszik is lépést tartani az igen dinamikus technikai fejlődés ütemével.

RSM Hungary

Tehernövekedés és egyszerűsítés: kétarcú adócsomag

A pénzügyi tranzakciós adó bevezetését a jól nyomon követhető, elektronikus ügyletek arányának növelése kíséri, ami jelentős fehéredéssel járhat együtt más adónemeknél is. A pénzforgalom-alapú adózás bevezetése előremutató, ugyanakkor a levonási jognak a számla kifizetéséhez kötése uniós direktívába ütközhet. A Széll Kálmán Terv 2.0 programban fellelhető gazdasági és pénzügyi célkitűzéseket az RSM DTM Hungary Zrt. elemezte.

Kiemelkedő teljesítménnyel lehet leküzdeni a válságot

A piaci szűkülés és a gazdasági visszaesés közepette is esélyt ad a bővülésre az innováció, a kiemelkedő teljesítmény és a kitartás - ez derül ki az RSM DTM Hungary Zrt. felméréséből, és ezt üzeni a nemzetközi RSM-csoport támogatásával idén is meghirdetett European Business Awards díj. Utóbbira április végéig magyar vállalkozások is jelentkezhetnek, így tett tavaly az Európa tíz legjobb vállalkozása közé került Lipóti Pékség is.

Szükség van a megtakarítások ösztönzésére

A hosszú távú lakossági megtakarítások ösztönzése kisebb-nagyobb intenzitással megjelent a hazai szabályozásban, azonban az elmúlt tíz évet alapul véve elmondható, hogy a megtakarítási időtávval nem volt összhangban a változások gyakorisága. Nem nevezhető kiszámíthatónak és konzekvensnek az a pálya, amelyet a szabályozás befutott, pedig a megtakarítások hatékony ösztönzőrendszerének ez lenne az egyik alapfeltétele - véli az ING Biztosító és az RSM DTM Zrt.

Üzletfejlesztési és marketing igazgató